Napište svůj komentář

Zpět na článek
Anti-spamová kontrola, zapište do políčka níže číslici pět

Momentka z Vegefestu 2019

Na chvilku jsme zaskočili na 9. ročník Vegefestu - vegetariánského festivalu s podtitulem festival soběstatečnosti. Tento festival je věnován udržitelnému a soběstačnému životnímu stylu. Festival se koná v Praze na Vyšehradě.

Festival Vegefest mě překvapil, sama vím, jak je organizace akce náročná, ale tady mi přišlo, že vše rozkvétá tak nějak pomalu. Začátek byl v sobotu v 10 hodin ráno. My dorazili v půl 11, aby jsme měli dostatek času se porozhlédnout a od 11 začít cvičit. Jen málo stánků bylo připraveno, lidé hledali pokladnu i připravované semináře. Možná to bylo způsobeno ranním deštěm. 

My využili čas k ochutnávce jídla - jáhlových koulí, slaného quiche, celozrnného pečiva a dýňového chleba.

 

Zúčastnila jsem se cvičení Tradiční tantra jógy s Jayanandou. Chvilka klidu a relaxace uprostřed ruchu festivalu mě přenesla do mého vnitřního prostoru. Práce s dechem prohloubila mé vnímaní sebe sama a připomněla mi, jak je práce s dechem důležitá. Naučila jsem se dlouhý nádech a zjistila, že jóga je dlouhá cesta a nekonečné poznání. Po skončení tohoto zážitku se rozzářilo slunce a svítilo nám po celou dobu našeho setrvání na festivalu. 

 

Po poledni festival ožil a získal tu správnou atmosféru povedeného festivalu, který je tvořen spolutvořením, jak účastníků, tak pořadatelů a lektorů. 

 

Máte zkušenost z festivalu Vegefest? Podělte se s námi o ni a napište nám ji do komentáře dolů pod článek.