Napište svůj komentář

Zpět na článek
Anti-spamová kontrola, zapište do políčka níže číslici pět

Jak organizovat akci, kurz, seminář osobního rozvoje

Zdá se, že zažíváme boom seberozvojových seminářů, kurzů a akcí v ČR. Život se zrychluje a stále více lidí pod tlakem těchto změn mění svůj život a přístup k němu. Na jedné straně je víc zájemců a účastníků, na druhé straně je víc lidí, kteří dělají zásadní životní rozhodnutí. Opouštějí práci, která je nebaví a investují své peníze do vybudování nového centra nebo do výcviků, aby se mohli věnovat něčemu smysluplnějšímu. Bohužel, mnozí podcení přípravu. Podívejte se, co taková organizace akcí osobního rozvoje obnáší.
klikněte na mapu pro její zvětšení

Tento rozbor má tři cíle:
  1. Těm, kteří teprve uvažují o životní změně naznačeným směrem, by měl dát přehled o tom, co všechno organizace akce zahrnuje. Nebudete pak zaskočeni rozdílem mezi realitou a vysněnou vizí. Pořádání kurzů a seminářů je práce a investice, která nese určitá rizika. Stále musíme brát v úvahu mnoho faktorů, které my můžeme ovlivnit jen částečně. Někdy uděláte všechno správně a účastníci stejně nepřijdou. Bývá to pak tvrdá zkouška, na kterou je dobré být připravený. Každopádně cílem teď není nikoho odradit. :) Spíše naopak - vyzbrojit poznatky začínající pořadatele. Držím všem palce do začátků.
  2. Doufám, že stávajícím organizátorům rozbor přinese souhrný pohled na organizaci kurzů a ukáže nové aspekty této práce. Možná si v duchu řeknou: "To je jasné, to taky dělám. A toto je zajímavé, asi taky vyzkouším"
  3. Upozornit na aplikaci Seminar-CRM, která pomáhá pořadatelům budovat a využívat jejich hlavní aktiva - seznam spokojených účastníků. O této aplikaci ještě určitě napíšu, prozatím se podívejte na www.seminar-crm.cz Tato aplikace již řadu let spolehlivě pomáhá při organizaci kurzů malým a větším pořadatelům. Umožňuje jim soustředit se na to podstatné - budování dlouhodobého vztahu s účastníky a kvalitu akcí.

Napadlo Vás něco dalšího, čím by se dala doplnit naše mapa? Budu vděčný za Vaše komentáře a sdílení článku s přáteli.