Napište svůj komentář

Zpět na článek
Anti-spamová kontrola, zapište do políčka níže číslici pět

Jak se odhlásit z kurzu... a jak se přihlásit.

Stane se. Vyvrknutý kotník nebo nečekaná chřipka nebo... odpadne hlídání nebo... jednoduše nemáte náladu. Musíte zrušit přihlášku na kurz, na který jste už měsíc přihlášení. Jak to udělat korektně a bezbolestně.
  1. Vždy je dobré o tom dát vědět. Jinak je to něco jako nedodržení slibu. Pořadatel s Vámi počítá, možná má pro Vás připravené občerstvení nebo pomůcky na cvičení podle počtu lidí. Je to sice nepříjemné, ale nedá se nic dělat - odhlaste se. 
  2. Čím dřív tím lépe. Mimo jiné kvůli možným storno poplatkům. Také je to rozhodně lepší pro organizátory akce. Není nic horšího pro lidi, kteří pracují na akci, než když v poslední den zruší účast polovina přihlášených. 
  3. Nevolejte lektorovi ani organizátorovi v den akce. Věřte, že má jiné starosti a podrobnosti Vašeho zdravotního stavu ho skutečně nezajímají. Stačí poslat zprávu.
  4. Nejlepší způsob odhlášení se v den akce je krátká SMS na pořadatele. Pokud víte, že bude 100% na příjmu on-line, můžete použít jiný druh zprávy podle preferencí adresáta, např. na email, Facebook, Skype apod. 
  5. Nejlepší způsob odhlášení se několik dnů před akcí je email, nebo speciální funkce odhlášení se na webových stránkách, pokud to daný web umožňuje.
  6. Nestačí se odstranit z Facebookové události, pošlete osobní zprávu.
A teď něco o přihlášení. 
  1. Nepřihlašujte se na akci, na kterou jít nechcete. Zní to jako samozřejmost, ale občas narazím na lidi s jiným přístupem.
  2. Zkontrolujte, zda je pro Vás účast na akci reálná. Cena, doprava, nemáte v té době nic jiného v plánu atd. 
  3. Doporučuji dobře prohlédnout, zda odesláním formuláře přihlášky souhlasíte s účastnickými podmínkami. Pokud ano, je dobré tyto podmínky projít a zjistit zejména:
    • jestli je třeba předem zaplatit účastnický poplatek nebo jeho část (zálohu)
    • jaké jsou podmínky zrušení účasti
    • zkontrolovat požadavky na zdravotní stav a jiné, pokud jsou uvedené
  4. Po přihlášení si nezapomeňte poznačit akci do svého diáře a dorazit včas.   
Přeji Vám spoustu skvělých akcí, nových setkání, inspirace a přátelství!