Napište svůj komentář

Zpět na článek
Anti-spamová kontrola, zapište do políčka níže číslici pět

Večer setkání 5.3.2013, část 2/11, NOVÁ PLANETA

Nová Planeta byla na večeru zastoupená silnou sestavou ve složení: Hana Kubáčková - zakladatelka, Hana Gabrielová a architekt Petr Hájek. "NOVÁ PLANETA - váš průvodce na cestě změn" tak znělo představení prostor poblíž pražského parku Stromovka a jejích aktivit . Podívejte se na video 10-min setkání v divadle Kampa
Video jsme museli odstranit na žádost účastnice. Vypadá to, že projekt Nova planeta už v roce 2020 nepokračuje. I tak děkujeme za účast!

NOVÁ PLANETA www.novaplaneta.com nabízí akce zaměřené na osobní rozvoj. Důraz klade na aktuální informace (volná energie), soběstačnost (přírodní stavitelství a permakultura) a návrat citlivosti vůči přírodě (kameny, byliny, cyklus o konopí). Obecným tématem Nové Planety je rozvoj osobnosti v oblasti těla i duše a vytváření prostoru, kde je lidem společně dobře.

Novou Planetu najdete v Praze, na Letné, přímo u krásné Stromovky. Některé projekty jako např. ŠKOLA CESTY se odehrávají i na jiných místech.

Zakladatelka Hana Kubáčková uvedla Novou Planetu jako místo, kde se lidé cítí dobře, místo podporující uvolnění a otevření se na seminářích osobního rozvoje. A pak předala slovo lektorům, kteří těsně spolupracují na programu Nové Planety.

Lektorka Hana Gabrielová je přední českou odbornicí na téma konopí, často vyhledávanou pro její praktické i teoretické znalosti i v zahraničí.  V Nové Planetě zajišťuje přednáškový cyklus KONOPÍ – odvěký přítel člověka. Vystudovala Zemědělskou fakultu, obor Ekologické a alternativní systémy hospodaření v krajině. Od roku 2001 je aktivní členkou občanského sdružení Konopa, pod jehož hlavičkou zorganizovala řadu odborných vzdělávacích akcí a zároveň se věnovala osvětové činnosti pro širokou veřejnost.  Od roku 2005 se věnuje poradenské činnosti v oblasti zemědělských alternativ.  Podílí se na přípravě programu mezinárodního veletrhu Cannafest a spolupracuje s magazínem Legalizace. Od srpna 2011 působí jako členka petičního výboru za léčebné konopí. V současnosti je jednatelkou společnosti Hempoint se zaměřením na velko i maloobchodní činnost v oblasti konopných produktů a poradenství.

Architekt Petr Hájek uvedl projekt Škola projektování srdcem, který je k dosažení na Nové Planetě. Obsahuje řadu seminářů zaměřených na stavbu a projektování vlastního bydlení a zahrady. Velice zajímavá myšlenka návratu k lidovému stavitelství může oslovit mnoho lidí, kteří hledají alternativy drahému komerčnímu neosobnímu bydlení.  

Všichni lektoři působili příjemně, přátelsky a otevřeně. Určitě zvažte možnost se s nimi seznámit  blíž na jejich seminářích a také navštívit prostory Nové Planety u Stromovky.
Program akcí najdete zde na letáčku nebo na stránkách www.novaplaneta.com

Viz. také článek o večeru setkání 5.3.2013 s přehledem všech lektorů