Napište svůj komentář

Zpět na článek
Anti-spamová kontrola, zapište do políčka níže číslici pět

Jak dvě setkání způsobily dalších 11

Pořádáme 5. března 2013 v pražském divadle Kampa setkání s 11 lektory akcí pro osobní růst. Chceme vytvořit příležitost se seznámit se zajímavými lidmi a načerpat inspiraci na jednom místě, během jediného večera. Moc se na tuto akci těšíme, také proto, že ji děláme poprvé. V tomto článku se dozvíte, proč zrovna tento formát a jak bude celá akce probíhat. Nápadu uspořádat mini-festival s 11 lektory předcházely 2 setkání...

Setkání první

Jednoho dne jsem povídal v restauraci Maitrea s marketingovou specialistkou ohledně propagace stránek Letacek.cz Zajímalo ji téma seberozvoje, ale nikdy nebyla na žádném semináři ani kurzu. Popsala tehdy pro mě neznámý problém se ve stovkách akcí zorientovat. Jak má člověk vybrat? Které zaměření a kterého lektora? Došlo mě, že  v podobné situaci bude mnoho lidí, dokonce více, než je těch, kteří se na trhu seberozvoje dobře orientují. Tito lidé sice čtou knížky, ale potřebují pomoc s prvním krokem k práci na sobě.

Setkání druhé

Po druhé jsem se setkal s kamarádem pracovně ohledně jeho webovek. Známe se díky meditacím a rozhovor probíhal v meditačním centru. Řekl mi, že si vybírá akce pouze podle lektorů. Pro něj je důležitý vnitřní pocit ANO, když někoho vidí. Překládám si to jako hlas intuice. Kamarádova cesta k akcím osobního rozvoje vedla přes festival, kde se potkal s několika lektory a právě jeden náš společný znamý ho zaujal hned na začátku. Jednoduše věděl, že se chce s lektorem setkat na semináři už během první minuty.

Tyto dvě setkání se mi jednoho dne poskládaly do vize mini-festivalu. Řekl jsem si, že intuice (vnitřní ANO) nepotřebuje hodinu až dvě, ta funguje rychle, během vteřin. Také si myslím, že se formát několikadenních festivalů nehodí pro všechny a ne vždy. Festivaly maji své nesporné výhody, ale pro seznámení s lektory by mohla stačit setkání kratší. A tak to celé vzniklo. :)

Další podpora přišla po vyslovení nápadu takový mini-festival uspořádat:
  • první pozitivní reakce několika lidí
  • relativně snadná domluva s divadlem Kampa, se kterým už spolupracujeme v rámci letáčku
  • nadšení Magdalenky, která se pustila s vervou do komunikace s lektory
  • několik dalších nápadů, které se "samy objevily" v procesu přípravy večera
Výsledek je v této chvíli tento:
  • mini-festival lektorů osobního rozvoje ve skvělém prostředí divadla Kampa v úterý 5.3.2013
  • každý lektor bude mít 10 min na svoje představení. Mezi lektory bude 5 min přestávka, takže bude možné přicházet a odcházet během večera.
  • Snažíme se podpořit kreativitu lektorů, aby si je návštěvníci zapamatovali. To znamená, že představení nemusí probíhat pouze jako přednáška, ale může být např. formou společné meditace, cvičení nebo odpovědí na otázky. Těšíme se i na zpěv a necháme se překvapit.
  • připravuje se celkem 11 lektorů, vlastně i více, protože jedno centrum bude prezentovat několik lidí
  • vstupné pro účastníky jsme srazili na symbolických 100,- Kč a očekáváme, že sál bude plný. Ale už nemáme moc času na propagaci, proto vás chceme požádat o sdílení této informace se svými přáteli, zvlášť těmi, kteří s kurzy osobního růstu začínají a mají zájem o nezávaznou ochutnávku
Akce je zde na letáčku nebo také na facebooku.