Napište svůj komentář

Zpět na článek
Anti-spamová kontrola, zapište do políčka níže číslici pět

Theta Healing

Co je Theta Healing, kdo ho vytvořil, s čím nám může v životě pomoci a další zajímavosti se dozvíte v článku od Petry Frenzelové, která s touto metodou pracuje.

Foto od Leonardo Yip z Unsplash

Co to je Theta healing?

Theta Healing funguje na principu energetického léčení. Prostupuje všemi úrovněmi, takže je to velmi hluboká technika. Naprosto jednoduše řečeno, je to léčení v Theta vlnách. Náš mozek funguje na určitých frekvencích. Jiná frekvence je při mluvení, spaní či třeba odpočinku. Díky naladění se na Theta vlny se dostaneme do stavu, kdy jsme v hlubokém uvolnění, ale nespíme. V tomto uvolnění tak můžeme dostat odpovědi na otázky, vyčistit přesvědčení, která nám neslouží a vzít si přesně to, co chceme. 


Kdy a kde tato technika vznikla?

Tato technika je tu s námi od pradávna, jen jsme ji bohužel pozapomněli. Oživila ji Vianna Stibal, která pracovala jako léčitelka a zařadila ji do svého léčení. V roce 1995 jí diagnostikovali rakovinu. Při práci s klientkou zjistila, že může nařídit okamžité vyléčení klientky a pozorovat ho. Poté toto léčení vyzkoušela na svoje onemocnění. Noha jí splaskla a rakovina zmizela. Vianna dále zkoumala tuto techniku a neustále ji rozšiřovala do dnešní podoby. 


V čem se Theta Healing liší oproti ostatním technikám osobního růstu?

Tato technika se pohybuje v sedmé rovině bytí, kde se zadávají přímo příkazy k čištění, odpovědím, nahrávání pocitů. Můžeme měnit DNA, geny a pracovat na všech úrovních. Proto dochází k okamžitému léčení a výsledkům. Tím se tato technika stává velmi komplexní metodou, která jde opravdu hluboko. 


Pro koho je Theta vhodná a pro koho se naopak nehodí?

Vhodná je pro všechny, kteří věří, že mohou ve svém životě něco změnit. Nemusíte umět meditovat, ale důležitá je víra v toto léčení. Metoda je nevhodná pro lidi, kteří nechtějí v životě změnu, chtějí zůstat ve starém a nevěří, že něco takového může fungovat. 


Jak zhruba probíhá takové léčení?

Obvykle jde o individuální práci terapeuta s klientem v bezpečném prostředí. Na úvod si projdeme s čím přicházíte, co vás trápí. Poté se naladíme do hladiny Théta krátkou meditací. V tomto stavu procházíme jednotlivá přesvědčení. Říká se tomu tzv. dolování. Pokud odstraníme kořen, všechny problémy, které byly na toto přesvědčení navázané, se uvolní. Do uvolněného prostoru pak nahrajeme nové prožitky. Vše se děje se souhlasem klienta. Pokud se nedostaneme hlouběji, nevadí to. Odstraníme přesvědčení po vrstvách. Vše se děje v bezpečném prostoru přesně tak, jak je člověk připravený přesvědčení pustit a přijmout.


Kde se s technikou můžete setkat? 

Theta Healing je velmi oblíbený. Nedá se přesně říct, kolik lidí ho již praktikuje, ale pořád se vzdělávají noví terapeuti i učítelé této metody po celém světě. Zakladatelka metody Vianna Stibal odhaduje, že terapeuti využívající Theta Healing pracují již ve více než 150 zemích světa a je jich odhadem již přes 500,000. Vyzkoušet ji můžete u certifikovaných léčitelů, tedy i u mě. Seznam certifikovaných ThetaHealerů najdete tady www.thetahealing.com


Moje osobní zkušenost s technikou 

Theta Healing byl pro mě vstup do nové fáze života. Odhodila jsem vše, co mě tížilo. 


Resume

Theta Healing mi konečně ukázal cestu k vyléčení všech traumat a bloků. Beru ho jako komplexní nástroj, kterým můžu vyřešit vše, co potřebuji, jak u sebe, tak i u klientů.

 

Tento článek sepsala pro Letacek.cz Petra Frenzelová v srpnu 2022.
 

Další odkazy:

Výzva od redakce Letacek.cz
  1. Máte své zkušenosti s Theta Healingem? Budeme rádi, když se o ně s námi podělíte do komentáře pod článkem.
  2. Jestli sami pořádáte kurzy a nemáte je v našem katalogu, přidejte Vaše pozvánky tady. Je to zdarma.