Napište svůj komentář

Zpět na článek
Anti-spamová kontrola, zapište do políčka níže číslici pět

Tipy na kurzy osobního růstu v Moravskoslezském kraji od Kamily Hort.

Začátek nového roku je pro mnohé z nás dobou, kdy se ohlížíme za rokem minulým a spřádáme plány pro rok nadcházející. Někteří by rádi pocítili určitou změnu a harmonii, ať už ve vztazích, v práci nebo celkově ve svém životě. Hledají odpovědi na své otázky.
Jiní jsou spokojeni s výše uvedenými věcmi, ale rádi by se duševně rozvíjeli, přijali nové výzvy, posunuli se duchovně dále nebo cítí, že mají potřebu se setkat s lidmi naladěnými na stejné vlně. Nebo třeba hledají nový směr života, který je zavede mimo konzumní svět a najdou se ve světě novém.

Ať už spadáte do jakékoliv skupiny, tak je skvělé, že v Moravskoslezském kraji najdete mnoho možností, jak se v jakékoliv této oblasti realizovat. Ať už hledáte odpovědi na své otázky, potřebujete nasměrovat na jinou životní cestu nebo byste jen rádi navštívili lekci jógy nebo tai-chi, odpočinuli si tak od každodenních starostí a načerpali novou energii.

Zde je několik tipů, kam mohou vaše kroky směrovat:

Zajímavé je centrum osobního rozvoje Antakarana, které najdete v Ostravě-Zábřehu. Vybrat si můžete některý z kurzů osobního rozvoje nebo koučingu, zajít sem na lekci jógy, masáž nebo jen tak přijít posedět do jejich útulné čajovny. Vše se děje v příjemném a přátelském prostředí, k dispozici pro tyto účely je i jejich zahrada.

Další možností, která se vám v Ostravě naskýtá, je návštěva spirituálního centra Asaya.
Zde se můžete například zúčastnit některé z přednášek a besed, které přispívají k rozvoji společnosti a podporují svobodnou diskuzi. Mezi jejich rozsáhlou nabídkou můžete najít například i přednášky týkající se šamanismu a moudrosti našich předků.

Pokud si nejste jisti, že výše zmíněná centra jsou pro vás, tak to nejdříve zkuste třeba s jógou nebo s tai-chi.
Zjistíte, že mimo skvělého, fyzického pocitu se budete z hodin vracet i skvěle duševně naladěni.

Jóga je způsob, který pomáhá najít souznění s vlastním tělem, myslí, duší i s okolním světem.

Míst, která můžete navštívit je mnoho, ale za zmínku stojí jistě lekce, které můžete navštívit ve Frýdku-Místku, Ostravě i TřinciJóga s Evou. Lektorku Evu osobně znám mnoho let a je to člověk na pravém místě, s otevřeným srdcem a pohledem na svět. Určitě se na jejích lekcích budete cítit skvěle.

Tai-chi je meditace v pohybu. Učí ovládnout sami sebe – tělo i myšlenky. Učí, jak dobít energii a jak ji přeměnit, starou vypustit a novou vpustit.

Lekce Tai-chi nabízí například Škola Taijiquan ve Frýdku-Místku. Výuka probíhá postupně tak, jak je dáno tradicí rodiny Yang a obsahuje pouze věci, které Mistr Yang Sau-chung předával svým dcerám. Mimo Frýdek- Místek můžete tyto lekce navštěvovat i jinde, dá se říct, že mají školy po celé republice.


Ať už se v následujícím roce rozhodnete pro cokoliv, tak vězte, že i cesta je cíl a přejeme, ať je pro vás tento rok jedním z nejlepších, najdete svou duchovní rovnováhu a jste šťastní.

Autor článku: Kamila Hort, 17.1.2019
 
Z redakce Letacek.CZ:
  1. Máte tip na další kurzy osobního růstu v Moravskoslezském kraji? Napište je prosím do komentáře pod článkem.
  2. Jestli sami pořádáte kurzy v této oblasti a nemáte je v našem katalogu, přidejte Vaše pozvánky tady. Je to zdarma ;)