Napište svůj komentář

Zpět na článek
Anti-spamová kontrola, zapište do políčka níže číslici pět

Vylepšené vyhledávání na Letáčku

Technologická revoluce, kterou jsme připravovali dva roky. Nový systém vyhledávání umožňuje rychle a pohodlně najít informaci uloženou v databázi Letacek.cz, a to nejen v akcích, ale taky v článcích, inzerátech a individuálních sezeních. Doufám, že tato změna pomůže každému návštěvníkovi stránek najít to, co hledá... nebo to, co hledá jeho.

Co se změnilo na stránkách

Hlavní stránka - hledání akcí

Na homepage zůstalo jen jedno jediné políčko pro vyhledávání. Podle dnešních trendů jsme zjednodušili vyhledávací formulář a odstranili výběr data konání akce a výběr lokality. 

Našeptávač

Ve všech vyhledávacích formulářích přibyl tzv. našeptávač. Jde o zobrazení výsledku hledání během psaní vyhledávací fráze. Při vyhledávání akcí systém vyhledává a našeptává také v článcích, inzerci a individuálních konzultacích. Tímto způsobem návštěvník nalezne hledanou informaci v celé databázi nejen v akcích. Počet výsledků je omezen na 5 akcí a 5 dalších položek. 

Výpis akcí

Každý výpis akcí, např. podle lokality, podle zaměření, podle štítku apod obsahuje filtrování podle data konání a vyhledávací políčko pro text vpravo nahoře. Vyhledávací políčko zde znovu funguje jako našeptávač. 

Hledání článků

Seznam akcí a každý článek nyní má vyhledávací políčko vpravo nahoře. S našeptávačem, který zobrazí nejdřív nalezené články (max 5) a taky max 5 dalších nalezených záznamů - akce, inzerce nebo individuální konzultace.

Hledání v inzerci

Výpis inzerce a každý inzerát má vyhledávací políčko vpravo nahoře. S našeptávačem, který zobrazí nejdřív nalezené inzeráty (max 5) a taky max 5 dalších nalezených záznamů - akce, články nebo individuální konzultace.

Hledání v individuálních konzultacích

Výpis individuálních konzultací a každá stránka s nabídkou individuální práce s klientem má vyhledávací políčko vpravo nahoře. S našeptávačem, který zobrazí nejdřív nalezené individuální konzultace (max 5) a taky max 5 dalších nalezených záznamů - akce, články nebo inzerce.


Ve výsledku skoro každá stránka Letacek.cz obsahuje vyhledávací poličko a uživatelé majímožnost pohodlnéhorychlého dohledání informací, kterou vložili aktivní uživatelé portálu - pořadatelé kurzů, individuální terapeuti, autoři a inzerenti.

Rychlejší a robustnější vyhledávání

Díky nové technologii, Letáček umí hledat rychle ve velké databázi. Systém umí hledat bez diakritiky, bere v úvahu skloňování, některá synonyma a umí se učit. Postupně ho budeme učit další vylepšení a tímto každý návštěvník najde co hledá.
Zvládne zpracovat několik slov ve vyhledávací frázi. V předchozí verzi systém hledal max 3 slova, zbytek se ignoroval. Nově se používají váhy ve vyhledávání, např. hledané slovo v názvu má větší váhu než v dalším textu atp.

Omezení nového vyhledávání

Nově se informace indexují jednou denně v noci. Pokud vložíte novou pozvánku, nový inzerát, případně provedete změnu v textu nebo názvu, pak se ta změna nebo nová informace objeví ve výsledcích vyhledávání až následující den, po reindexaci. 
Naopak, teď nejsou omezení co se týče množství dat. 

Vylepšujeme

Systém nadále ladíme a nastavujeme. Pokud máte nějaké dotazy nebo se vám zdá, že nemůžete něco najít, napište zde do komentářů pod článkem. Vše ověříme a pokud to půjde, doladíme.

Vše nejlepší s hledáním a citát na závěr: “To co hledáš, hledá tebe”