Napište svůj komentář

Zpět na článek
Anti-spamová kontrola, zapište do políčka níže číslici pět

Muži pronikli na Festival ženám! Je to možné?

Festival ženám by měl přece patřit pouze ženám. No ne?! Mno, všechno je jinak. Opak je totiž pravdou. Jak se to všechno semlelo čtěte v článku.

Na Festival ženám v Praze 30.listopadu 2019 se propašovali i chlapi! A to záměrně. Proč? Protože ženy chtějí muže. Ano, chceme vás! Chceme vám porozumět, abychom na vás nemusely být zbytečně naštvané. Chceme komunikovat. Ale jenom někdy :) Také oceníme vaši pomoc, sílu, vhledy, pozornost. A na festivalu se nám toho všeho od mužů dostalo.  

Dnes přinášíme malou ochutnávku té energie a nejzajímavější chvíle a vhledy mužů z Festivalu ženám. 

Po čem muži touží

Pavel Moric a Petr Jan Křen na přednášce po čem muži toužíNa tuhle přednášku se sešla spousta dychtivých žen, které čekaly na své odpovědi od charismatických úspěšných mužů. O své vhledy se s námi podělil Pavel Moric a Petr Jan Křen. Několik otázek a odpovědí tu máme i pro vás, dokonce ve videích. Děkujeme za pochopení, že nekritizujete kvalitu videa…. natáčela žena, která zároveň napjatě poslouchala :)

Co pro muže znamená láska? 

Nejdůležitější vzkaz:
Pavel Moric : Je toho hodně - samozřejmě, jak jsi zmiňovala - jídlo, dotek, milování, pozornost. Když mě žena hluboce rozumí, slyší mě.
Petr Jan Křen : To, co už zmiňoval Pavel. A navíc dostat v daný moment to, co potřebujeme. A samozřejmě je to jídlo, objetí, komunikace.

Máte pro nás ženy nějaký tip, jak vychovávat kluky?

Nejdůležitější vzkaz:
Pavel Moric : Být vědomou ženou, matkou. Pracovat na sobě, své intuici, schopnosti nacítit se na sebe i dítě.
Petr Jan Křen : Nechte kluky, ať se někde “mydlej”, neochraňujte je tolik. Nechte nám ten prostor pro lezení na zídku.

Muž a jeho práce a poslání vs. láska k ženě - jaké vzniká nedorozumění mezi mužem a ženou.

Nejdůležitější vzkaz:
Petr Jan Křen : Pro muže je důležité vědět, kam jde. My muži nerozdělujeme - na prvním místě práce, na druhém láska. Naplněný muž (muž který jde za svým posláním), vás bude milovat. 

Co Tě zažehne? 

Nejdůležitější vzkaz:
Pavel Moric : - “Frančeska” - žena, náturou vášnivá Italka, co se mnou občas zatřese. To mě baví - já i ona jsme ve svém životě na prvním místě a zároveň tvoříme pár. 

Co můžeme my jako ženy udělat pro muže, aby byli víc vědomí?

Nejdůležitější vzkaz:
Petr Jan Křen : Být občas Frančeskou. Určitě nekupovat lístky na nějakou přednášku a říkat “musíš být víc vědomý”. Dát najevo, co se vám líbí a co ne. Víc komunikovat - nám mužům to totiž občas nedochází. Být trochu nevypočitatelná.

A závěrečné poslání pro ženy?

Nejdůležitější vzkaz:
Pavel Moric :  Ženy, buďte občas víc náročné, chtějte víc.
Petr Jan Křen : Buďte ženami se vším, co k tomu patří.

Žena a muž

Na scéně se harmonicky doplňovali Radka a Taran. Nebáli se otevřít taková témata jako je intimita ve vztahu, sex, podělili se s námi o své osobní příběhy a o to, jak se (mnohdy přes bolest a slzy) společně roste skrze vztah. A vzkaz Tarana ženám? “Mějte s námi trpělivost”.

Muž v šatně na Festivalu ženámMarthadance tým na Festivalu ženámMartin Vitalis na Festivalu ženámJan Brzák na Festivalu Ženám
A co vzkazy žen ženám na Festivalu Ženám? Ze začátku nás trochu šokovaly. Přečíst si o nich můžete tady. Článek ještě není zveřejněný, ale přečíst si ho už můžete :)

Moc se těšíme na to, co si pro nás pořadatelky připraví na příští rok. Protože takovýto průnik mužů na Festival ženám hodnotíme jako velmi příjemný, přínosný a plodný :) 

Článek společně připravily a atmosféry na festivalu si užily Petra Frenzelová a Magdaléna JP