Večer setkání 5.3.2013, část 11/11, Petr Fridrich

O skvělý konec večera se postaral Petr Fridrich s představením "Smíchologie - smějeme se pro radost." Věřte, bylo to veselé :) Během teoretickém úvodu do smíchologie nám Petr stihl v krátkém čase sdělit mnoho zajímavých faktů o smíchu, založených na vědeckých výzkumech. Asi tušíte, čím bylo toto představení ukončené, ale raději se podívejte :)

Krátká ukázka technik jógy smíchu pro energii a uvolnění. Smích má kromě mnoha pozitivních vlivů na naše tělesné zdraví i schopnost zvyšovat naši odolnost vůči negativním myšlenkám a emocím a vede nás k duchovní přirozenosti.

Petra Fridricha potkáte na mnoha akcích v České republice. Podívejte se na program a další informace na www.smichologie.cz nebo na Facebooku 

"Když se smějete, měníte se, když se měníte, mění se i svět kolem vás. Podle výzkumů až 80% dospělých v západní civilizaci v podstatě „ztratilo“ svůj smích a má tendenci k vážnosti. A vážnost je vlastně stres, respektive jeho projev. A přitom radost, veselost, hravost a smích pozitivně působí na naše fyzické, mentální a emocionální zdraví. Smích nás také vede k srdečnosti, toleranci, soucitu, nepodmíněné lásce a spojení s ostatními lidmi.

Abychom dosáhli vědecky ověřených přínosů smíchu pro naše zdraví, je vhodné se denně smát nepřetržitě alespoň 10 minut. Ve skutečnosti se ale smějeme v tom lepším případě několik desítek sekund a řada lidí se nesměje vůbec. To je to co umí malé děti. Smát se často  a bez důvodu, prostě se jen tak radovat. "

-- Petr Fridrich www.smichologie.cz
 

Komentáře

zatím žádný. Napište svůj komentář jako první - klikněte zde.

Tento článek je zařazen do kategorie Jóga.
Pro výpis všech článků pokračujte na hlavní stránku blogu.
Kromě článků na LetáčkuCZ najdete hlavně katalog kurzů, seminářů a akcí pro osobní růst různých pořadatelů v ČR (a zahraničí).