Radmila Telváková. Vina

Musím říct, že mně vystoupení Radmily Telvákové na Večeru setkání v dubnu 2014 překvapilo. Bylo takové nestandardní. Chvílema jsem si nebyl jistý, jestli to myslí vážně, nebo si dělá legraci. Připomínalo to spíše divadelní improvizaci než představení lektorky, koučky a terapeutky. Okamžitě navázala kontakt s lidmi v sálu a zvláštním způsobem udržela pozornost. Bylo to zábavné, poučné a nakonec i celkem výstižné představení práce této obdivuhodné ženy.

Z vystoupení:
"Zabývám se člověkologií. To je takový můj pojem. Baví mně zkoumat principy, souvislosti. Jak se nám věci dějí. Kdo jsme a kde jsme. A když bych to měla sjednotit, tak já si myslím, že se zabývám vztahy."

"Pokud je nějaká chyba, tak bychom ji mohli brát jako možnost, a ne jako chybu, to znamená "vinit se". Jsem naprosto přesvědčená, že vina vůbec neexistuje. Je to dokonalá hra, abyste nemuseli cítít zodpovědnost za své pocity. Protože všechno, co se děje, se děje přesně podle toho, jak Vy jste se rozhodli."


Z materiálů představení:
Vzbuzování pocitu viny je přímá manipulace. Vina je vymyšlený trik. Zodpovědní jsme za své pocity. Baví vás hra na vinu? Co vám dává? Vnímám rozdíl mezi přijímáním zodpovědnosti a mezi pěstováním pocitu viny v sobě i druhých. Co je podstatou viny?
 
Jsem lektorkou komunikace, průvodkyní osobním rozvojem, poradkyní celostní medicíny. Metody, které využívám při své práci, jsou hlavně NLP, Voice dialogue, coaching. Má hesla zní: ,,jasně, jednoduše a do hloubky" a ,,sebepoznávání osvobozuje"

-- Radmila Telváková, www.radmilatelvakova.cz, www.muzes.info

Autor článku: Nishkam, tvůrce a člen týmu Letacek.cz. 

Komentáře

Magdaléna Januševská Polanská: RE: Radmila Telváková. Vina
Moc pěkné to bylo, vzpomínám si :)
30.12.2018 17:44

Autor:
Tento článek je zařazen do kategorie Terapie.
Pro výpis všech článků pokračujte na hlavní stránku blogu.
Kromě článků na LetáčkuCZ najdete hlavně katalog kurzů, seminářů a akcí pro osobní růst různých pořadatelů v ČR (a zahraničí).

Vybrané akce