Zázraky na počkání a nemožné do tří dnů - příběh Všehost

Příběh festivalu, který se zrodil v hlavách lidem se zájmem o tvoření, cvičení a osobní rozvoj. Nespojovala je jen touha o osobní růst, ale také místo kde žijí nebo tvoří. Česká Lípa.
Kamarádky při dobré kávě a mlsání každý rok provokovaly, aby se něco v tom našem městě změnilo, aby se tu uskutečnilo něco zajímavého. „Praha a Brno má spoustu festivalů, samý osobní růst a duchovní vývoj a co my tady???“ „Tak ženy, kdy už to bude i u nás v České Lípě?“ Po fajn povídání jsme se všechny rozešly domů.

Jednoho červnového dne roku 2019 během práce to přišlo…Víte, ono něco přijde a ani si toho často nevšimneme a věnujeme pozornost povinnostem a stíhání všeho důležitého. A ono to z ničeho nic ke mně přišlo… Bylo to tu a bylo to se mnou… slovo… pár písmen… VŠEHOST. „Jsi tu a co já s Tebou?
Co znamenáš a proč jsi tu?“

Za pár okamžiků se nemožné stalo možným. Sdílela jsem toto slovo s kolegyňkami, s rodinou, přáteli. Za pár hodin jsem slyšela různé názory. A … zázrak už nebyl zázrakem… byl přítomností a skrze mně proudilo stále více energie a radosti z tvoření festivalu, který jsme si přály.

Všehost.

Všichni jsme hosti a je krásné spolupracovat, setkávat se, propojovat a vzájemně inspirovat a naše město je místo našeho domova… a tak jsme oslovily centra osobního a společenského rozvoje a dění tady u nás a majitelé řekli festivalu ANO. Tým se z nás, kamarádek, rozrostl o báječné lidi, kteří také řekli ANO a věnovali čas, píli, svůj talent a díky spolupráci v hravosti a doplňování kvalitami každého z nás, krok za krokem vznikal říjnový festival Všehosti.

Všeho je dosti… oslovovali jsme známé i později i neznámé lidičky, kteří tvoří s láskou v našem městě a okolí různé výrobky, pomáhají lidem s různými problémy pohybového ústrojí, pomáhají s psychikou, cvičí jógu, čchi kung, tančí, zpívají, hrají a vznikla nádherná nabídka všech setkání s lidmi, kteří tu žijí a o své koníčky a práci se rádi dělí s ostatními.

A víte, co? Všeho je dosti? Napadlo vás do této chvíle se ptát na peníze? Myslím, že ano. Ráda se podělím o nemožné, jak říká má šéfová: Nemožné plníme do tří dnů“. Je to jednoduché, na začátku bylo 0,- Kč. Zázraky pokračovaly i peněžní… přišly dary od lidí, kterým dával festival smysl. Kteří věděli, že se mohou stát podporou právě financemi. Vždy v pravý okamžik přišlo setkání s někým, koho jsme potřebovali pro uskutečnění našeho záměru. Objevila se účetní, šikovný tvůrce webu, úředníci pomáhající se všemi lejstry a povoleními, firma tiskárna, sponzoři a úředníci našeho města, manželé darující lípu a firma darující kompost pro ni a mnozí další. Hned mi zní v hlavě písnička Jana Wericha: „Ten umí to a ten zas tohle, a všichni dohromady udělají moc.“

Jsem šťastná, že chutí tvořit a spoluprací můžeme mnohé změnit v místě, kde žijeme, ve svých vztazích, ve svých životech. My i vy.
Za nás všechny z Všehosti vám ráda posílám pozvání do České Lípy. Festival se koná vždy na podzim. Sledujte aktuální dění na stránkách festivalu. www.vsehost.cz

Můžete s námi zažít zázraky a nemožné ve 3 dnech.

Katka Nesvadbová, Česká Lípa 
 

Komentáře

zatím žádný. Napište svůj komentář jako první - klikněte zde.

Tento článek je zařazen do kategorie Sebepoznání.
Pro výpis všech článků pokračujte na hlavní stránku blogu.
Kromě článků na LetáčkuCZ najdete hlavně katalog kurzů, seminářů a akcí pro osobní růst různých pořadatelů v ČR (a zahraničí).

Vybrané akce

24.3.2024, 1 hodina, 10:00 – 11:00
Bubnování pro děti a rodiče
Katka Nesvadbová, Liberec
25.3.2024, 3 hodiny, 18:00 – 21:00
Úplňkový kruh žen s tancem, relaxací a vědomým dotekem
Katka Nesvadbová, Liberec
6. – 7.4.2024, 2 dny
Den či víkend hýčkání  pro ženy a dívky
Katka Nesvadbová, Strakonice
13. – 14.4.2024, 2 dny
Den či víkend hýčkání  pro ženy a dívky
Katka Nesvadbová, Česká Lípa
15.4.2024, 2 hodiny, 18:00 – 20:00
Workshop propojení s čakrami
Katka Nesvadbová, Liberec
20. – 21.4.2024, 2 dny
Den či víkend hýčkání  pro ženy a dívky
Katka Nesvadbová, Praha
28.4.2024, 1 hodina, 10:00 – 11:00
Bubnování pro děti a rodiče
Katka Nesvadbová, Liberec
10.4.2024, 2 hodiny, 10:00 – 12:30
Ženský kruh cacao ceremony, ecstatic dance
Čelákovice
13. – 14.4.2024, 2 dny
Šamanovo srdce
K Úvalům 115, Praha - Úvaly