Večer setkání 5.3.2013, část 1/11, Lucie Bio Tomášková

Lucie Tomášková je nejen šéfkuchařkou a zakladatelkou nezvyklé restaurace Zahrada v Teplicích, ale také propagátorem moderního makrobiotického vaření a životního stylu s tím spojeným. Za svou několikaletou práci získala ocenění Osobnost roku 2012 Ústeckého kraje. Vede kurzy vaření, přednášky a chystá pobytové víkendy, kde se bude nejen vařit, ale i masírovat a cvičit Shiatsu.

I jídlo je forma terapie, vychutnávejme, relaxujme, regenerujme.

Být první lektor a otevírat akci hned na začátku má své výhody a nevýhody. Na jednu stranu máte plnou pozornost zvědavého publika, ale na druhou atmosféra v sálu ještě není tak plná důvěry a přátelství jako ke konci večera. Avšak Lucie si skvěle poradila s tímto úkolem - pustila se do vyprávění svého příběhu se stejnou odvahou a energií s jakou se pouští do nových projektů a aktivit. Těch, jak jsme zjistili, má celkem hodně.

Pro mně osobně nejpřesvědčivější částí její prezentace bylo jídlo, které s sebou přivezla ze svojí teplické restaurace Zahrada a nechala nám plnou tašku v zákulisí - v místnosti vyhrazené pro lektory. Během večera na to bohužel nebylo moc času, ale pak jsme se k tomu dostali :) Kromě toho, že jídlo výborně chutnalo a obsahovalo vše, co má zdravé jídlo obsahovat, nemohl jsem si nevšimnout ještě jedné věci. A tou je samotný fakt, že se Lucie postarala o to, aby to jídlo dovezla, pečlivě zabalené. Nemusela to dělat, ani jsme o tom nemluvili. Udělala to z potřeby se podělit a dávat. Nic neočekávala na oplatu. A tato vlastnost je pro mně podstatná, když popisuji Lucii Tomáškovou jako lektora pro osobní růst. Schopnost dávat a podělit se o svoji energii, vzdělání, zkušenosti a pochopení.

Myslím si, že o Lucii ještě uslyšíme. A jestliže máte zájem o zdravý životní styl, zdravé jidlo, případně makrobiotiku, najděte možnost, jak se s ní setkat. 

Odkazy:

Komentáře

zatím žádný. Napište svůj komentář jako první - klikněte zde.