Marcel Jayananda Harazím. Uvolnění jako základ vnitřní alchymie

Vystoupení Jayanandy na Večeru setkání 12.9.2013 v divadle Kampa bylo jedinečné, vtipné, dobře promyšlené a působivé. Působivé v tom smyslu, že to na nás zapůsobilo velmi uvolňujícím způsobem. Pravděpodobně to byl záměr lektora.

Samotné povídání o významu uvolnění v různých kulturních tradicích bylo ukončeno ukázkou jednoduchého cvičení. Určitě se podívejte a cvičení vyzkoušejte. Kvalitu a podstatu práce, kterou dělá s lidmi Marcel Jayananda Harazím, bylo možné pocítit i ze způsobu, jakým s námi lektor mluvil. Pečlivě formulované věty jakoby vycházely z nitra, z hloubky a byly naplněny klidem a vyrovnaností. Zároveň atmosféra v sálu byla lehká a zábavná.

"Každý z tradičních systémů této planety, a je úplně jedno jestli to je taoismus, zen, tantra, buddhismus, křesťanství, šamanizmus Severní, Střední i Jižní Ameriky, každá z těchto tradic přináší svým způsobem nějakou metodu pro dokonalé uvolnění těla i vědomí. Někde je to jóga, někde je to tai-chi, chi-kung, různé druhy bojových sportů, které se většinou vyvinuly z uvolňovacích cviků... V podstatě každá z těchto tradic nám přináší jednu základní pravdu. Bez toho, že bychom na denní bázi alespoň jednou došli k dokonalému uvolnění těla a vědomí, tak neexistuje žádná změna."

"Tělo a vědomí jsou dvě strany téže mince-lidské bytosti. Bez uvolnění těla není možné trvalé uvolnění vědomí a naopak."

-- Marcel Jayananda Harazím, vědomá inspirace na cestě k poznání. www.buddhapark.info

Komentáře

zatím žádný. Napište svůj komentář jako první - klikněte zde.