Má osobní cesta k sebevědomé ženě. Kamila Gaia.

Další silný příběh osobní transformace. Proměna vystresované nespokojené ženy z korporátu v sebevědomou ženu a vládkyni svého života. Otevřené sdílení Kamily Gaii Pospíchalové.
Před třinácti lety (svůj příběh píšu v roce 2021) jsem započala svou ženskou cestu. Tenkrát jsem ještě netušila, co všechno to bude obnášet. Dohnaly mě k tomu životní okolnosti. Tehdejší život mi totiž přestal dávat smysl.

Žila jsem tehdy v dlouhodobém vztahu, ale můj partner si mě tehdy nechtěl vzít za ženu, ani se mnou nechtěl mít děti. Žili jsme vedle sebe bez vzájemné hlubší komunikace, bez opravdové intimity a skutečné lásky. Jen jsme pracovali a vydělávali na hypotéku na dům v satelitu za Prahou a na leasing na auto. O víkendech se odreagovávali sportem a výlety. 

V mém životě tehdy nebyli opravdoví přátelé a ani bych na ně bývala neměla čas. Byla jsem uzavřená a nevěřila jsem, že mohu mít kolem sebe podporující přátele, kteří mě mají opravdu rádi. 

Jen jsem pracovala a chodila se jednou za týden vybít na aerobik do fitka. To mě tehdy aspoň na chvíli vlilo trochu radosti do života ve formě endorfinového koktejlu. Ten byl ale pouze dočasný. Přes obrovské úsilí být štíhlá, jsem se svým tělem spokojená nebyla, vážila jsem o dvacet kilo víc, než dnes. 

Moje práce v korporátu mě nebavila. Chodila jsem tam jen kvůli penězům na živobytí a také proto, že jsem neznala jinou možnost. Svůj život jsem prožívala jako utrpení.

Byla jsem nešťastná, smutná, melancholická a v neuspokojivém vztahu bez dětí. Žila jsem osamělá obklopená stejně studenými a vyprahlými lidmi bez chuti do života. Tehdy se mi můj šestnáctiletý vztah s mým partnerem rozpadl. 


Co se tehdy stalo, že jsem se rozhodla pro změnu? 

Důvodů bylo několik. Týkaly se těla i duše. Až po nějakém čase mi došlo, jak vše se vším souvisí. Změna byla nutná na všech úrovních.

Chodila jsem osamělá po úžasném novém domě se vším, co jsem si kdy přála. Před domem stálo auto na leasing. Tehdy jsem věřila, že až tohle všechno budu mít, všechno se změní a budu konečně šťastná. Ale ani luxusní dům a auto mi štěstí a životní radost nepřinesly. Došlo mi, že musím něco změnit, protože takhle dál žít nemohu. Nic zvenku nenaplnilo mou vnitřní prázdnotu. Musí být přece něco víc?! 
 
3 minutové sdílení a podpora od Gaii.


Změna na tělesné úrovni

Příležitost, jak si zlepšit kvalitu života, se mi naskytla na kurzu permakulturních zahrad, kde jsem celé čtyři dny jedla pouze rostlinnou stravu. Za těch pár dní se mi pročistila mysl i chutě a došlo mi, jaký vliv má na moje tělo i duši kvalitní a zdravá strava. Rozjel se vlak setkávání se s dalšími novými přáteli nad talíři se zdravým jídlem, účastnila jsem se kurzů vaření zdravé stravy a četla hromady knih o přirozené stravě. 

Zhubla jsem o 18 kilogramů. Trvalo to asi dva roky, ale bylo to napořád. Omezila jsem a pak vyřadila živočišné produkty, které mi nedělaly dobře. Přestala jsem jíst cukr a bílou mouku. Díky dlouholetému vzdělávání v oblasti zdravé stravy a testování na sobě už teď vím, co mi dělá dobře a co mě podporuje na cestě ke zdravému a šťastnému životu. 

Strava má totiž kromě těla vliv i na duši, ale také na naše nálady a celkový pozitivní přistup k životu. Zdravá strava a aktivní životní styl jsou také zásadní pro buňky i pleť. Omlazuji se tak hlavně i zevnitř. Cesta k opravdu vitálnímu životu je dlouhodobý závazek sama sobě. Stojí mi to ale za to, jsem štíhlá, cítím se krásně, jsem zdravá a plná energie.

Vím, že mi tehdy pomohlo i úplné vysazení hormonální antikoncepce, kterou jsem užívala 10 let. Vrátila se mi životní energie a začala jsem se více ladit na svoje tělo, jeho cykly i svoje emoce.


Ženská cesta - cesta dovnitř

V roce 2008 mě má kamarádka pozvala na ženský kruh s Ivanou Megovou. Ještě před časem bych odmítla se slovy, že to není pro mě, a že ženy jsou slepice. Tentokrát jsem ale pozvání přijala a zažila jeden z nejsilnějších momentů v životě. Spojila jsem se tehdy skrze tanec sama se sebou, se svými emocemi a v ženském kruhu jsem pocítila podporu, sílu a přijetí. 

Celý večer jsem tehdy plakala lítostí nad tím, že mi život protéká mezi prsty a já ho žiji jen povrchně. Plakala jsem také proto, že nemám žádnou blízkou duši, která mi rozumí. Na tomto ženském kruhu mi to tehdy došlo. Potřebuji změnu! Potřebuji objevit svou vnitřní ženu a nechat ji rozkvést i navenek. 

Tak začala moje cesta kultivace své ženské energie a pokračuje dodnes. Vím, že je to moje celoživotní poslání. Uzdravit svou ženskou linii. 


Co se vlastně dělo uvnitř mě?

Byl to kolotoč, který jsem předtím nikdy v životě nezažila. Protože jsem se rozhodla, že chci žít naplněný život, vesmír mi začal přihrávat do cesty výzvy. Testoval mě, jestli to myslím vážně. Pár let to vypadalo, že jde spíš všechno z kopce. 

Nedařilo se mi žít v dlouhodobém vztahu, ale i díky těm krátkodobým jsem hodně rostla. Pracovala jsem na sobě velmi intenzivně a vše, co se dělo jsem brala jako výzvu k růstu

Kromě tisíců hodin na seminářích jsem každý den meditovala. Praktikovala jsem aktivní OSHO meditace, meditaci srdce a vedené meditace v anglickém jazyce. Četla jsem desítky knih o rozvíjení intuice, ženské cykličnosti, úspěchu a životní radosti.

Odstěhovala jsem se do přírody a žila (2 roky sama) v maringotce. Těch osm let v přírodě mě napojilo zpátky na Matku Zemi, což byl pro mě nejdůležitější moment. Spojila jsem se s přírodními cykly Luny, ročních období a dokázala v tichu sedět a vnímat svoje nitro i okolní svět. Tohle už mi nikdo nikdy nevezme a přála bych každé lidské bytosti, aby toto zažila. 

Jednoduché období to ale nebylo. Spíš bych to nazvala horskou dráhou. Někde v hloubi duše jsem ale věděla, že jsem na správné cestě. Měla jsem totiž jasnou vizi, jak chci žít. 


A co se tedy v mém životě skutečně změnilo?

Dá se říci, že úplně všechno, nezůstal kámen na kameni. V korporátu jsem podala výpověď a dala si několik let pauzu. Žila jsem tenkrát z úroků z prodeje domu v satelitu. Věnovala jsem se svému osobnímu růstu. To vedlo k tomu, že jsem začala dělat to, co mě baví. Začala jsem podnikat a dnes mám ke své mateřské královský příjem. 

Předávání své moudrosti a zkušeností mě naplňuje a zpříjemňuje cestu dalším ženám. Provázím ženy ke zdravému, šťastnému a úspěšnému životu. Vnímám to jako své poslání a nesmírně mě to naplňuje.

Proměnili se i moji přátelé. S tehdejšími přáteli už skoro dnes nejsem v kontaktu. Ti, kteří také rostli, jsou však v mém životě dodnes. Našla jsem nová přátelství, která jsou založena na hluboké důvěře, podpoře, sdílení a laskavosti. Prožívat hloubku vztahů je pro mě nezbytné, jsem totiž zrozená ve znamení ryb. 

Můj tehdejší vztah definitivně skončil. Bylo to velmi bolestné, ale byla to nutnost. Prošla jsem několika komplikovanými vztahy, které mě ale nesmírně posunuly. 

Vyrostla jsem jako milující žena a tak jsem si přitáhla stejně milujícího muže. Dnes žiji už čtyři roky v harmonickém dlouhodobém vztahu a máme s mužem desetiměsíčního syna. Ve svých čtyřiceti třech letech jsem zdravá, plná energie a přitažlivá pro lidi i pro svého muže. ❤️ 


K čemu to všechno bylo?

Moje rozhodnutí pro změnu převrátilo můj život vzhůru nohama. Několik let bylo opravdu náročných a ryla jsem pusou v zemi. Přála jsem si, abych na tu cestu nikdy nenastoupila - tak to bylo náročné. Uvnitř jsem ale věděla, že není cesty zpět. Někde uvnitř jsem věřila, že to zvládnu a že jdu na svým snem.

Mám zkušenost, že pokud chci ve svém životě cokoli změnit, na čas se situace zhorší a zdánlivě nikam nevede. Za svůj život jsem ale pochopila, že pokud chci vyrůst a dojít na ještě vyšší kopec, cesta vede nejprve údolími. 

Moje proměna byla pro mě životně důležitá. Můj tehdejší stav neměl s opravdovým životem, který žiji dnes, absolutně nic společného. Prožívám opravdu plnost života, obrovskou radost, naplnění a vděčnost za to, že mohu žít na této Zemi. Děkuji. 


A co říci na závěr?

Přeji všem ženám, aby se staly vládkyní ve svém vnitřním i vnějším království. Být ženou, která si tvoří svůj svět, stojí za to.  ❤️


Kamila Gaia Procházková, červen 2021

 

Další odkazy

Výzva od redakce Letacek.cz
  1. Máte svůj osobní silný prožitek osobní tranformace? Budeme rádi, když se o ně s námi podělíte do komentáře pod článkem.
  2. Pořádáte kurzy a nemáte je v našem katalogu? Přidejte Vaše pozvánky tady. Je to zdarma.

Autorka článku: Kamila Gaia Pospíchalová
Průvodkyně žen k vnímavosti a vitalitě.
Mám za sebou dvanáctiletou zkušenost své vlastní ženské cesty. Naučila jsem se starat se o svou duši a stejně tak o svoje tělo. Teprve až vyladěný celý nástroj hraje harmonickou hudbu. ❤️
www.kamilagaia.cz  * Facebookové stránky ZeMě ve Mě * Instagram ZeMe.ve.Me

Komentáře

zatím žádný. Napište svůj komentář jako první - klikněte zde.

Tento článek je zařazen do kategorie Sebepoznání.
Pro výpis všech článků pokračujte na hlavní stránku blogu.
Kromě článků na LetáčkuCZ najdete hlavně katalog kurzů, seminářů a akcí pro osobní růst různých pořadatelů v ČR (a zahraničí).