Osobní transformace Tomáš Michal. Vision quest.

Rád se s vámi podělím o zážitek, který byl pro mě velmi transformační. Při tomto starém indiánském rituálu - vision quest, jsem na nějaký čas navštívil "druhý břeh", kde jsem mnohé pochopil a tento zážitek naprosto změnil můj život.

I. Volání

Chtěl jsem být už hodně nějakou dobu sám. A také opustit spoustu starých věcí. A spoustu jich změnit. Bylo to silné volání.

II. Příprava

Před vision questem si každý připraví 4×101 posvátných váčků - vychází to z jisté tradice - do kterých se symbolicky vloží např. motlitební tabák. Do každého balíčku vložíš přání, motlibu, cokoliv, co má z tvého života odejít, přijít, čím jsi a chceš být... Bylo to tak silné, cítil jsem napojení, záři, světlo jako málo kdy předtím. Mj. jsem přitom vyladil i výborný postup "PŘÁNÍ SI" a "MANIFESTACE. Poslední 405 váček reprezentuje VLASTNÍ JÁ. Energie, záře ve mě, ve šnůře těch balíčků byla tak silná, že jsem si říkal, že nebudu ani žádný vision quest potřebovat.

III. Očista

Vision quest vedl šaman Jorge. (Chorche). Očista byla celodenní. Sestávala z několika hlubokých kroků včetně např. potní chýše. Z ní jsme se hned, teoreticky dost dehydrovaní, vypravili do lesa...

IV. Sám se sebou v lese. Sám?

...kde jsme byli 3 dny a tři noci bez jídla, vody a spánku. (No, párkrát jsem usnul :-)). Říkal jsem si - pusa se mi lepila suchem a žízní - tohle nemám šanci vydržet. V okolí byli kanci, medvědí rodinka... ...a také setkání. Setkání se skutečností skutečnější než život...

Energie váčků kolem mě dotvářela dnem i nocí krásný zářivý bezpečný prostor, které mé nitro vytvořilo. A s čím se spojilo...

Žádná žízeň. Žádný hlad. Vědomí probouzející se do života skutečného přináší do života to, co ústa nemohou...

V. Závěrečný ceremoniál

Setkání v základním táboře, sdílení zážitků, předání svých vizí ohni a mystériu, oslava života a hostina... silné. Duch se probouzí více a více.

VI. Závěrečná očista

Večer, hvězdy, oheň, zpěv, měsíc, potní chýše a nezadržitelný vnitřní proces, gradující ke svému vrcholu. Jeden za druhým se vynořovali mé stíny, dohody, strachy až se spojili v řeku, kterou nešlo unést... vědomí se probouzí více a více. Ohromný tlak ze všech stran. Tlak, který nedával jinou možnost. Zval v hlubokou vnitřní práci, v níž jsem použil všechno, co jsem v životě znal... a co nestačilo. Řeka stínů ve mně protrhla všechny přehrady a valila se dál. Nesnesitelné. Až nakonec rostoucí síla probouzejícího se vědomí našla cestu... Cestu, které se všichni bojíme. A která je nepopsatelně nádherná.

 VII.

Skutečnost skutečnější než skutečnost. Probuzení. Věčný proud vědomí... ... něco, co slovy popsat nelze vůbec, snad jen báseň je schopná vzdáleně přiblížit to, co je největší štěstí člověka. Současně je to to, čeho se každý z nás nejvíce bojí. Tenhle bod, spojení paradoxu největší lásky a strachu, je bod probuzení se do skutečnosti, vědomí a lásky...


Ing. Tomáš Michal, 12.9.2020

Umění vědomého bytí
info@umenivedomehobyti.cz
www.umenivedomehobyti.cz


Vzkaz od redakce Letacek.CZ:

  1. Chcete se podělit o silný prožitek vaší osobní transformace? Napište nám na info@letacek.cz Jak by měl takový příspěvek vypadat se dozvíte v tomto článku Tvořivá soutěž Letacek.CZ - Zážitek osobní transformace Těšíme se!
  2. Jestli sami pořádáte kurzy a nemáte je v našem katalogu, přidejte Vaše pozvánky tady. Je to zdarma.

Komentáře

zatím žádný. Napište svůj komentář jako první - klikněte zde.

Tento článek je zařazen do kategorie Sebepoznání.
Pro výpis všech článků pokračujte na hlavní stránku blogu.
Kromě článků na LetáčkuCZ najdete hlavně katalog kurzů, seminářů a akcí pro osobní růst různých pořadatelů v ČR (a zahraničí).