5 tipů jak využít náročný čas k osobnímu růstu

Tato doba je výzvou skoro pro všechny z nás. Je něco, co z ní pro sebe můžeme využít? Zkuste najít alespoň pár pozitivních věcí, které vám tato situace přináší. Vždyť náročné období je vždy symbolem k osobnímu růstu. Jak zůstat v pohodě, když venku se odehrává bouře? Jóga, čchi-kung, relaxační cvičení, videa, úklid, změna stravy. Jakou možnost si vyberete vy?

Ukliďte si v sobě i doma

Pokud nemáme čas se na chvilku zastavit, probrat myšlenky a směr, kam směřujeme, je tato doba naprosto ideální. Začněte v sobě. Které věci a myšlenky už mi nepřináší radost

Zkuste si zakoupit knihu od Marie Kondo „Zázračný úklid – pořádek jednou pro vždy“. Pokud nechcete utrácet, na výběr jsou i videa zdarma. Proberte staré a nepoužívané věci, které vám již nepřináší radost. Pravidlo úspěchu je, že se zeptáte opravdu každé věci, jestli si právě ona zaslouží setrvat ve vašem prostoru. 

Úklidem se samozřejmě rozpohybuje energie i v dalších oblastech vašeho života. 

Můžete si začít psát myšlenky nebo dokonce celý deník. Dokonce nemusíte dělat vůbec nic a sednout si jen do ticha
 

Změňte své stravovací návyky

Kdy jindy než teď je vhodnější doba ke změně našeho jídelníčku.  Co si zkusit dát něco nového výživného pro naše tělo a získat tím lepší pocit v těle? Změna může být prostá. Zkuste například zařadit do jídelníčku něco, co roste. Ovoce, zeleninu nebo klíčky. Zkusili jste někdy klíčit brokolici? 

Zacvičte si nebo si běžte zaběhat

Fyzická aktivita zvedne vaši dobrou náladu. Posílení těla vám dlouhodobě přinese pocity štěstí a síly. Endorfiny, které se při cvičení vyplavují, způsobují pocity štěstí. Pravidelné cvičení zatočí se stresem, úzkostí či depresí. 

Například při józe si zlepšíte duševní zdraví a koncentraci. Jógová praxe dokáže pracovat i na nevědomé úrovni. Spojení dechu a pohybu umožňuje rozhýbání těla, podpoří flexibilitu, zapojí naši sílu, vrací nás do přítomného okamžiku, ztiší mysl, dokáže pracovat se strachy a obavami nebo může podpořit imunitní systém.

Vzdělávejte se nebo se inspirujte

Rozšiřte si své zájmy, naučte se nový jazyk nebo si přečtěte zajímavou knihu. Kurzy jsou teď mnohem dostupnější online z pohodlí domova. Pro inspiraci jsme napsali článek Kam za osobním rozvojem na YouTube nebo Tipy na blogy, videa, akce osobního růstu v online světě

Inspiraci můžete načerpat také z podcastů, které jsou teď velmi oblíbené. Možná naleznete naplnění a nový způsob svého života v oboru, který vás baví. 

Výhodou Youtube kanálu nebo podcastů je, že jsou to zdroje většinou dostupné zdarma. 
 
 

Udržujte kontakty alespoň na dálku

V dnešní době máme techniku, která nám poskytuje možnost setkávat se v online světě. Spojte se s kamarády, rodinou nebo si vyhledejte webináře či online setkávání komunity lidí, kteří mají stejné zájmy jako vy.

 

Autorka mnoha článků na Letacek.cz: Petra Frenzelová
Jsem máma se zájmem o osobní rozvoj. Píši vám o zajímavých místech, centrech, lektorech, minirecenze akcí a další články. Ve volném čase cestuji s dětmi nebo tvořím. Také pomáhám lidem s vyčištěním přesvědčení, které jim brání prožívat život na plno pomocí energetického léčení Theta healing.  www.petrafrenz.cz

Komentáře

zatím žádný. Napište svůj komentář jako první - klikněte zde.

Tento článek je zařazen do kategorie Životní styl.
Pro výpis všech článků pokračujte na hlavní stránku blogu.
Kromě článků na LetáčkuCZ najdete hlavně katalog kurzů, seminářů a akcí pro osobní růst různých pořadatelů v ČR (a zahraničí).