Festivaly! 42 tipů kam na festival osobního růstu v ČR - aktualizace červen 23

Největší přehled festivalů osobního růstu a transformace v České republice. Pro ty, kteří se chtějí setkat a inspirovat od úspěšných podnikatelů a lektorů, zatančit si, zabubnovat, vyzkoušet meditaci nebo jinou techniku osobního růstu. Pro všechny, kteří hledají další cestu, sebepoznání, zábavu, partnera, vnitřní klid a rovnováhu, obnovení zdraví a vitality. Věříme, že si vyberete!

Festivaly několikrát v roce

Festival Evolution, Praha - Výstaviště Holešovice

Festival pro všechny, kteří to vidí #PROSTEJINAK. Tento festival je pravděpodobně největším festivalem alternativních směrů v Praze. Koná se 2x ročně – na jaře na konci března a na podzim na konci září na Výstavišti v Praze Holešovicích. Pod jednou střechou najdete vše, co souvisí se zdravým životním stylem, od nákupů přes ochutnávky a poradny až po festivalové programy pro celou rodinu. Čeká vás nepřeberné množství novinek, trendů pro zdravé tělo i duši a inspirací pro všechny, kteří to vidí #prostejinak. Kromě přednášek, seminářů a uměleckých vystoupení festival přináší také konzultace a poradenství, kuchařská dema, ukázkové lekce, praktické workshopy nebo programy pro děti.
www.festivalevolution.cz


Festival Miluj svůj život – mezinárodní festival ezoterických a duchovních směrů, Praha a Plzeň 

Festivaly organizuje agentura ANO již několik let. Mají svou tradici v Praze a Plzni (na začátku července). Základ celé akce tvoří zajímavé přednášky, koncerty, besedy, cvičení a mnoho dalších programů z oblasti osobního rozvoje, zdravého životního stylu, ekologie a ezoteriky. V prostorách areálu můžete vždy navštívit VELKOU PRODEJNÍ VÝSTAVU, kde najdete nabídku nejrůznějších produktů a služeb, včetně oblíbených poraden alternativní a klasické medicíny. Můžete zde využít výklad karet, frekvenční terapii, masáže,  irisdiagnostiku, čtení z ruky, výklad snů, automatickou kresbu, diagnostiku… Nechybí ani stánky s občerstvením, s vegetariánskou, veganskou, raw a makrobiotickou stravou.  
www.milujsvujzivot.eu


Čajokrásno – festival pro milovníky čaje, různá města ČR 

Na festivaly Čajokrásno můžete zajít na různých místech ČR, v různé měsíce. Několikrát do roka. Setkání všech milovníků čaje, čajových obřadů a kultury s tím spojené. Na festivalech bývají různé doprovodné koncerty, workshopy a dobré jídlo – od Dobré jídlo světa. Pěkný zážitek, příjemná setkání, skvělý čaj, hmmm.
FB skupina Čajokrásno
FB skupina Dobré jídlo světa od Evy

Festival Zdraví, Kávy a čaje, Šperkařský festival a rukodělné trhy, Otrokovice a Kroměříž

Festivaly bývají po celý rok. V Otrokovické Besedě a Kroměříži. Připravena je vždy řada zajímavých přednášek po celý víkend a prodejní výstava včetně vynikajícího občerstvení.
www.hobbyvystaviste.cz

Festivaly březen - květen

JógaFest Zlín

Festival ve Zlíně, bývá na jaře. Čtyři sály plné jógových lekcí a přednášek. Pohyb, dech, meditace a řada zkušených lektorů, kteří obohatí svým pohledem na věc. Tradiční jóga a jógová terapie, dynamická Vinyasa jóga i pomalé relaxační lekce, cvičení pro ozdravení páteře a kloubů, jóga pro dvojice a Acro yoga s thajskou masáží, povídání (nejen) o józe a mnoho dalšího. 
www.yogafestzlin.cz

Festival ZDRAVÍ A EZOTERIKA LIBEREC

Festival ZDRAVÍ A EZOTERIKA LIBEREC bývá v březnu v Liberci. Je to platforma pro inovativní nápady, služby a produkty z odvětví alternativního zdraví. Ekologie a spiritualita se dnes těší rostoucí popularitě. Tento Festival nabízí návštěvníkům příležitost shromažďovat informace a dojmy na workshopech, přednáškách a seminářích, poznat inovativní produkty a dokonce i vyzkoušet ošetření na místě. Vystavovatelé využívají příležitosti prezentovat se na otevřeném a velmi zainteresovaném publiku na každoročním festivalu ZDRAVÍ A EZOTERIKA LIBEREC.
ezofest.jimdofree.com

VeganFest, Brno

Bývá na jaře v březnu v Brně. Tento týdenní festival ukazuje veřejnosti, že veganský životní styl je nejen ohleduplný vůči zvířatům, ale i zdravý a zábavný. V rámci VeganFestu se uskuteční řada přednášek, workshopů, promítání dokumentů a koncerty s veganskou tématikou.
www.veganfest.cz

Festival AllFest 

V roce 2023 proběhl poslední ročník. Jak se promění v dalších letech uvidíme. Většinou bývá v polovině května. Vytváříme bezpečný prostor pro naše děti, rodiny i jednotlivce, pro kreativitu, sdílení, odpočinek a prožitky. ALLfest je propojením osvěty, vzdělávání, kultury a umění. Zveme inspirativní osobnosti a odborníky k aktuálnímu tématu, které je každým rokem jiné a kde si každý může najít „to své“. Věříme, že se nám těmito aktivitami daří nastavovat zdravou kulturu a uvědomělou společnost.
www.allfest.cz

Konference Jarní úklid mysli, Praha

Konference se koná v Praze, většinou na začátku dubna. Organizuje společnost S-COMP. Je věnovaná stresu a psychohygieně v dnešním zrychleném životě. Můžete se na ní na chvilku zastavit a zamyslet se nad prioritami, pozitivním myšlením a komunikací z pohledu volby slov.
Jarní restart mysli | S-COMP (scomp.cz)

Festivaly červen - srpen

Prague Spirit Festival 

V Praze, na začátku června. Festival věnujeme všem, kteří mají rádi lidi a rádi je potkávají. My vám to umožníme prostřednictvím kultury jógy, hudby, či zájmu o sebe a lidský druh a jeho možnosti.Stačí si přinést otevřené srdce, oči i uši a prožijete dny, které vás nabijí energií na celý den, rok, či století. A nezapomeňte, že PATŘÍME K SOBĚ.
praguespiritfestival.com

Jógový Festival, Pelhřimov

Bývá na začátku června, v Pelhřimově. Organizuje Petra Kotková - MÁJóga

Festival radosti a života, Morava

Festival v autokempu Merkur, v Pasohlávkách na začátku června. Festival v duchu hudby, tance, workshopů, řemesel, lidového tvoření, léčivých produktů, dílniček, chutných domácích výrobků a mnoha dalších lákadel života. Součástí programu trh řemesel a různých výrobků. V sobotu a v neděli probíhají workshopy, přednášky, semináře, hudební produkce.  
www.festival-radosti.cz

Festival RyJo, aneb Rychlebský festival jógy, Rychlebské hory, (okr.Jeseník)

Pro rok 2023 zatím nevypsán. Jóga, meditace, přednášky, workshopy, koncerty, zábava a skvělá společnost. Obvykle v červnu. Okres Jeseník.
rychlebskajoga.cz/festival-jogy

Festival Léčivé Zvuky, Praha

Bývá v polovině června, v Praze. Můžete tam zažít pověstné vokální schopnosti Yellow Sisters, zatančit si a radovat se na tradiční irskou hudbu. Tato hudební vystoupení jsou doprovázena rozsáhlým muzikoterapeutickým programem. Organizuje Healingsounds Více informací na https://lecivezvuky.saturnin.info/

Sacred Gathering, u Prahy

Bývá na konci června, u Prahy. Vizí je, že všichni společně vytvoříme jedno srdce, jedno vědomí a jednu společnou oslavu. Přinášíme svou energii, zdroje, talenty, vědomí, sny a vize, pro prohloubení spojení se sebou samými, s kmenem lidství s matkou Zemí. Prostřednictvím společného tance, hudby, rituálů a sdílení
dotkneme se plného potenciálu našeho vlastního i společného bytí a tvoření … Aho! www.sacreddance.cz/

Festival DOTEKY, Horní Maršov, areál Dotek (okr.Trutnov)

Bývá na konci června v areálu Dotek v Horním Maršově. Událost pořádá Ekocentrum DOTEK, Středisko ekologické výchovy SEVER a Festival Doteky. Víc informací https://www.facebook.com/events/254910730441689/

Divine Festival, Hořice (okr.Jičín)

Bývá na konci června v Hořicích. Festival pro doborou věc. https://www.facebook.com/DivineFestival

Indický festival radosti a ozbobených vozů Ratha Yatra, Praha

Na začátku července, v Praze. Oslava, průvod ozdobených vozů s Božstvi, doprovodný program. www.rathayatra.cz

Transformační tantr. festival (Cesty transformace), Vysočina

Bývá na začátku července, na Vysočině. Mezinárovní účast. Pořádá Umění milování. Více informací na festivaltransformace.cz

Festival Žijící Srdce, Liberecko

Pro rok 2023 zatím nevypsán. Bývá na začátku července. Na louce u mlýna uprostřed lesů setkání otevřených srdcí. Na Liberecku, v Jindřichovice pod Smrkemcký kraj.  Pojďte si zajistit účast na jindřichovickém festivalu o naplnění v životě a podpořte tím Svobodnou školu Ronja. www.zijiciskanzen.cz/festival-zijici-srdce

Biodanza festival, centrum Živá voda, Kohoutov (okr.Trutnov)

Festival plný tance - biodanzy. Bývá na přelomu července a srpna. Zažijete lekce Biodanzy vedené českými i zahraničními lektory. Čekají vás 4 dny naplněné skvělým prožitkovým programem. Můžete se těšit na lekce Biodanzy a jógy, masáže, odborné přednášky, koncert hudebníka Maoka a závěrečnou párty s ohromující bubenickou show! Samozřejmostí je i krásný prostor a skvělé jídlo ;-)
Chcete se podívat, jaké to bylo na festivalu v roce 2018? Mrkněte na 2 min video na stránkách.
biodanzafestival.cz

Festival Setkání, Rožmitál Pod Třemšínem (okr.Příbram)

Bývá na začátku srpna, v nádherném prostředí přírodní certifikované zahrady Jamky. Koupací jezírko, nádherná příroda v okolí, celodenní program, děti vítány. Událost pořádá Stodola Jamky a Zuzana Lavičková www.zuzanalavickova.com

Setkání zázračná planeta země (festival), Bečov nad Teplou (okr.Karlovy Vary)

Tenhle festival ve středu Botanické zahrady Bečova nad Teplou bývá na přelomu července a srpna. Hudba, setkání, různé přednášky a workshopy. Více informací na stránkách Botanické zahrady Bečov nad Teplou. Tohle Setkání je neziskové a dobrovolné, dělané s radostí a pro radost a proto jaký si ho uděláme, takový ho budeme mít...Naše Akce je snahou o setkání lidí s přírodním, ekologickým a soběstačnějším způsobem života. Pořádá Zázračná Planeta ZEMĚ.
www.zazracnaplanetazeme.unas.cz

Healing festival, Zlínsko

Bývá na začátku srpna, na Zlínsku. Zažij pětidenní sdílení zkušeností, znalostí a samozřejmě sebe sama! Ve společnosti lidí z různých koutů světa, se stovkami aktivit, jako přednášky, ceremonie, rituály, koncerty a další nezapomenutelné ponoření do lidského vědomí. To vše v bezpečném prostoru, čisté a podpůrné energii, zcela bez odpadu, bez alkoholu, podpořené vymazlenými vege/vegan vysokovibračními pokrmy, úžasnými lidmi a nádherným prostředím.
​​​​​​healingfestival.eu/healingfestival

Festival Napojení, Třebíč

První ročník v roce 2023. Na začátku srpna, v Třebíči. Festival Napojení je hudebně-rozvojová akce, jejímž záměrem je propojovat lidi, místa i různé a často velmi odlišné světy. www.festivalnapojeni.cz

Festival Radosti ze života, Kostelec nad Vltavou (Jižní Čechy)

Pro rok 2023 zatím nevypsán. Probíhá v Jižních Čechách, obvykle na konci srpna. Můžete se těšit na přednášky, zážitkové workshopy, transformační rituály, šamanskou potní chýši, přechod žhavých uhlíků, tanec, hudbu, ženské kruhy, meditace, cvičení, kreativní tvoření, individuální terapie a mnoho dalšího. Program poběží v několika paralelních liniích. Festival je tvořen vědomě a s otevřeným srdcem. Hlavním organizátorem festivalu je Ing. Tomáš Michal, který již řadu let pořádá transformační kurzy Umění vědomého bytí, tzv. KvanTry, zaměřené na objevování lidského potenciálu, pročištění vnitřních bloků a aktivní tvorbu vlastní reality.
www.umenivedomehobyti.cz/festival-radosti-ze-zivota/

Festival Sobě-sta(te)čnosti, Sklenářka (okr. Rychnov nad Kněžnou)

Aktivity tvůrců Vegefestu se v průběhu času přesunuly plně na Královéhradecko - do Centra meditace a přírodního učení Sklenářka. Obvykle v srpnu pořádají festival Sobě-sta(te)čnosti a další akce. O tom, co můžeme udělat pro sebe a přírodu a jak být soběstatečný. V ústraní od hluku a ruchu, v krásné přírodě a klidu. Více informací o festivalu a dalších akcích najdete na jejich stránkách. 
www.sklenarka.cz 
www.sobestatecnost.cz

Festival Sobě-sta(te)čnosti, JURTCAMP Vrábsko (Jižní Čechy)

Bývá v srpnu, ve Vrábsku  v jižních Čechách. Prostor pro spolubytí, inspiraci, spontánní tvoření, síťování projektů. Sdílení teoretických poznatků a praktických zkušeností z cesty udržitelného a jednoduchého života. Ubytování v jurtách či stanech, vege strava. Vhodné pro rodiny s dětmi. Více informací o festivalu a dalších akcích najdete na jejich stránkách. 
www.sobestatecnost.cz/vrabsko-fest

ČAJOMÍR & SHISHA FEST - největší svátek čaje v Evropě, Praha

Mezinárodní festival čajového umění na Vyšehradě většinou v srpnu. Největší čajovna pod širým nebem v Evropě. Můžete se těšit na den plný čajových degustací a bohatý doprovodný program. Dobré jídlo, workshopy, akce pro děti, hudba, relaxace a keramika. Jedinečný chilloutový festival na konci léta. Setkává se zde komunita profesionálů i laiků – čajoven, čajových mistrů, dovozců, keramiků, umělců a milců, kterým je inspirací k tvorbě a životu čaj. Na své si přijdete ať už o čaji víte mnoho nebo vůbec nic. Na celé dva dny se Vyšehrad promění v největší čajovnu v Evropě. V průběhu dne jsou připraveny stánky se zdravým občerstvením, prodejci čajů a keramiky, workshopové dílny určené pro celou rodinu. Pod vedením zkušených lektorů budete bubnovat, malovat, zpívat, tančit a celý den si hrát.
FB skupina Čajomír

Festival SpoluRosteme, Liberecko

Festival SpoluRosteme bývá v srpnuna Liberecku. Je to kombinace nabitých jógových workshopů, uklidňujících meditací a seberozvojového programu. Propojujeme jógový a meditační svět se světem pracovním. Čekají na tebe úspěšní podnikatelé, jogíni, kouči a mentoři. Vhodné i pro rodiče s dětmi. www.spolurosteme.cz

Tak jinak festival, Zlínsko

Tak jinak festival bývá v červencive Valašském Meziříčí. Je plný besed, přednášek a nabitý krásnou hudbou. Paleta je vždy velmi pestrá.  www.takjinak.cz/festival

Festivaly září - listopad

Festival Zdraví a Duše (Ostrava)

Již několik let se koná tento festival v Ostravě, na začátku září. Je pro pro všechny, kteří se těší na novinky v oblasti osobního rozvoje a alternativních směrů. Představuje nové možnosti, jak zlepšit zdraví, jak se vydat v životě jinou cestou nebo třeba jen změnit úhel pohledu :) 
www.zdravi-duse.cz

Festival Klidu, Děčín

Bývá na začátku září, v Děčíně. Jednodenní festival, který je příležitostí zpomalit a najít vnitřní rovnováhu a harmonii ve všech aspektech života.
Akce propojuje spiritualitu, fyzické a duševní zdraví, a ekologii, a má za cíl inspirovat účastníky k péči o sebe, komunitu, a planetu. Víc informací na Facebook akci Organizuje Dmitrij Pljonkin a Veronika Gelnarová

Vegefest, Praha

Bývá na podzim, většinou na konci září v Praze. Jde o vegetariánský festival, který je věnován tématům udržitelného a soběstačného životnímu stylu a cestám k většímu uvědomění toho, co jako lidé způsobujeme na planetě Zemi. Sestává se hlavně z přednášek a workshopů z oblastí permakultury, přírodního stavitelství, zdravého stravování, domácí výroby, zero waste, alternativních zdrojů energií, lokální ekonomiky, komunit, osobního rozvoje a dalších. Chce otevřít prostor jak pro nové informace a vzdělávání, tak pro sdílení již nabytých zkušeností ze soběstačného života. Hlavní přednáškový program bývá doplněn zdravým vegetariánským i veganským občerstvením a volně plynoucím doprovodným programem. Nikdy nechybí ani prodej doplňkových produktů s důrazem na BIO a lokální výrobky.
Článek na Letacku o tom, jak vznikl Vegefest
www.vegetarianskyfestival.cz

Kongres vědomého života v Plzni

Festivaly - přednášky - diskuze - workshopy - koncerty - výstavy - konference - Avatar klub. Organizuje Avatar Production. Těšíme se na setkání s vámi, živě a s úsměvem. FREE zóna je na každé naší akci. Kongres vědomého života v září 2022 s Jardou Duškem.
FB skupina Festivalavatar 
www.avatarklub.cz

Festival Mužsko-Ženského Přátelství, Praha

Bývá na podzim, v Praze. Program plný zajímavých přednášek a workshopů s tématy mužsko – ženských vztahů s možností se vzájemně přátelsky seznámit a popovídat si. 
muzskozenskyfestival.cz

Mezinárodní festival dokumentárních filmů, Jihlava 

Bývá v říjnu v Jihlavě. MFDF Ji.hlava je slavností autorského dokumentárního filmu a největší událostí svého druhu ve střední a východní Evropě. Vycházíme z toho, že dokumentární filmy jsou především výsostná umělecká díla. S tím úzce souvisí významnost témat, kterým se věnují. Celý festival je pro nás artefaktem, který s hravostí vybízí k promýšlení světa z nejrůznějších perspektiv. Nepřejímáme běžné festivalové modely ani rutinní pragmatismus při dramatugické koncepci festivalu. Ji.hlava vzdává hold odvaze a risku.
Páteří festivalu jsou soutěžní sekce oceňující nejlepší české, středo a východoevropské, světové i krátké a experimentální dokumentární filmy. MFDF Ji.hlava je jedním z deseti evropských festivalů dokumentárních filmů, které byly vybrány Evropskou filmovou akademií (EFA), a každoročně nominuje jeden celovečerní film – uvedený v Ji.hlavě ve světové premiéře – pro předvýběr na Evropskou cenu za nejlepší dokumentární film roku. Kromě toho je vítězný film ji.hlavské sekce Krátká radost zařazen do předvýběru pro kategorii Krátký dokumentární film Cen Akademie (amerických Oskarů).
www.ji-hlava.cz
FB skupina Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava

Festival přítomnosti, Praha 

Již několik let se koná tento festival. Většinou na podzim. Je to duchovní a benefiční živá konference, kde skrze workshopy, přednášky a meditačních sezení vzniká spontánně a přirozeně přítomnost, sounáležitost a činy pro rozvoj aktivit Nadačního fondu pro rozvoj plného vědomí a také pro rozvoj plného vědomí v celé společnosti. A vy toho můžete být právě teď součástí. Organizuje www.plnevedomi.cz Na jejich stránkách najdete aktuálně vypsané akce a festivaly. Článek o Festivalu přítomnosti

Cestovatelský festival Obzory, Praha - Filosofická fakulta UK

Obykle na něj můžete zamířit na podzim v listopadu. Koná se na Filozofické fakultě UK na Praze 1. Je to největší cestovatelská a outdoorová událost roku. Festival Obzory o cestování a aktivitách v přírodě láká na ty nejzajímavější hosty a pestrý program. Hojnost přednášek, workshopů a filmů. Víkend plný zajímavých lidí.
festivalobzory.cz

Palm Off Fest, Praha

Probíhá obvykle na podzim, v říjnu nebo listopadu. Je o mezinárodní setkání divadel střední Evropy. Součástí programu jsou většinou i přehlídky nejzajímavějších dokumentů, diskuze s tvůrci, scénické čtení, koncert, výstava i konference. Pro rok 2022 zatím nevypsán.
www.palmofffest.cz

K smrti dobrý festival, Ostrava

V listopadu, v Ostravě. Festival o smrti a její přítomnosti v našich životech. Víc se mužete dočíst i v článku Čo je to vedomé zomieranie? Ako sa zmieriť so smrťou? Rozhovor s Jankou Slavíčkovou o smrti a festivale.
www.ksmrtidobryfestival.cz

Festivaly prosinec - únor

Konference Osobní růst, Praha  

Tato konference bývá na začátku nového roku, v lednu, únoru v Praze. Jak píší její organizátoři: " Připravili jsme konferenci, která vám předá nejaktuálnější poznatky z oblasti osobního rozvoje a je založená na evidence-based přístupu (maximalizovat kritické myšlení a minimalizovat nepodložený motivační bullshit).
www.osobni-rust.com/konference

Věříme, že jste si z našeho přehledu vybrali! A víte o nějakém dalším zajímavém festivalu? Podělte se s námi!

  1. Máte-li tip na další festival osobního růstu, který není v tomto článku, napište nám ho prosím do komentáře pod článkem. 

  2. Jestli sami pořádáte nějaký festival a nemáte ho v našem katalogu, přidejte Vaše pozvánky tady. Je to zdarma :) Informace o vašem festivalu se pak budou zobrazovat na stránce článku vpravo ve vybraných akcích. A napište nám prosím také tady dole komentář, rádi informace o vás do článku doplníme. 

Autorka článku: Magdaléna JP, člen týmu Letacek.cz
Osobní rozvoj je moje srdcovka. Můj, i ten váš :) Potkat se můžeme tady virtuálně, nebo v České republice blízko Karlových Varů. A vlastně všude po světě.

Komentáře

Hana: RE: 25 tipů kam na festivaly osobního růstu v ČR
K smrti dobry festival Ostrava. V 2019 prvni rocnik.
28.12.2019 08:01
Magdaléna Januševská Polanská: RE: 25 tipů kam na festivaly osobního růstu v ČR
Děkujeme za tip! Doplnili jsme do přehledu.
28.12.2019 20:22
Sandipa: RE: 27 tipů kam na festivaly osobního růstu v ČR
Ahoj Magdalénko. Krásný počin! Přidávám ještě tento od …
30.12.2019 09:57
Magdaléna Januševská Polanská: RE: 27 tipů kam na festivaly osobního růstu v ČR
Sandipo, děkuji! Festivaly jógy zatím v přehledu nemáme…
2.1.2020 14:53
Nishkam: RE: 33 tipů kam na festivaly osobního růstu v ČR
http://www.petraki.cz/yogafest/ - YOGA FESTv Ostrove
29.1.2020 16:16
Tomáš Michal: RE: 35 tipů kam na festivaly osobního růstu v ČR
Festival Radosti ze života. Druhý ročník festivalu, jeh…
7.9.2020 20:47
Magdaléna Januševská Polanská: RE: 35 tipů kam na festivaly osobního růstu v ČR
Tomáši, děkujeme za komentář a tip na festival! Doplnil…
14.10.2020 20:05

Tento článek je zařazen do kategorie Sebepoznání.
Pro výpis všech článků pokračujte na hlavní stránku blogu.
Kromě článků na LetáčkuCZ najdete hlavně katalog kurzů, seminářů a akcí pro osobní růst různých pořadatelů v ČR (a zahraničí).

Vybrané akce

17. – 19.5.2024, 2 dny
Umění emočního vyjadřování
Studio - LeVITAs, Minoritská 10, Brno
18.5.2024, 8 hodin, 10:00 – 18:00
Celodenní praktický seminář pro maminky dětí s duševním onemocněním a ženy s PPP
Studio Loona Křižíkova 67 186 00 Praha 8
24. – 26.5.2024, 3 dny
Základní seminář Šamanská cesta
Hájenka Vrátkov, Vrátkov 78