Ženský kruh: 9 + 1 indicií, jak poznat ten správný pro vás.

Ženské kruhy v posledních letech zažívají boom. Jak ale poznat, který kruh je bezpečný a ten správný právě pro vás? A ujistit se, že to není "slepičárna"? Kamila Gaia Pospíchalová se s námi podělila o své vlastní postřehy, prožitky a procesy spojené s ženskými kruhy. A odhalila i své prvotní přesvědčení: "Všechny ženy jsou slepice."

Před tím, než jsem zažila ženský kruh

Mým posláním je provázet ženy na jejich cestě k sebevědomí, jemnosti, přirozené ženskosti, ke spojení s tělem a vitalitě. Je to trochu paradox, ale před patnácti lety jsem neměla žádnou blízkou kamarádku, ženskému přátelství jsem nevěřila a ženský kolektiv vnímala jako konkurenční prostředí plné pomluv a soupeření. Moje vnitřní přesvědčení znělo: “Všechny ženy jsou slepice.” Nežilo se mi s tím úplně lehce, ale navenek jsem tvářila, že je vše “v pohodě”. Moje vnitřní žena však strádala a moje vnější ženství nebylo rozkvetlé ani trochu. Byla jsem uzavřená a nepřístupná žena v kalhotách. Vážila jsem o 20 kg více než dnes.

Poznání odhalené ženským kruhem

Když jsem poprvé poznala sílu a bezpečí ženského kruhu, hned mi došlo, jak moc léčivý prostor to je. Tehdy mě pozvala má kamarádka na můj první ženský večerní kruh. Tohle pozvání vnímám jako zlomový bod. Před a po prvním ženském kruhu. Měla jsem tam své místo a cítila jsem se tam v bezpečí. Mohla jsem se skrze tanec spojit se svým nitrem, kam jsem tenkrát neměla přístup. Byla jsem tak uzavřená své ženskosti, citlivosti a emocím, že jakmile se tento léčivý prostor otevřel, začala jsem plakat. A plakala celý večer. Nejdřív lítostí, co že jsem to za ledovou královnu a pak smutkem, že nežiji svůj plnohodnotný život ženy.
 
2 minutové sdílení o ženských kruzích od Gaii.
Byl to však důležitý krok donové reality.

* Reality, kde ženská pospolitost a podpora jsou normální a běžné.
* Reality, kde existují opravdová ženská hluboká přátelství.
* Reality, kde jsem přijímaná a milovaná taková jaká jsem.
* Reality, kde je normální se objímat.
* Reality, kam můžu vždy přijít načerpat ženskou energii.
* Reality, kde jsem viděna a slyšena.

Nějakou dobu mi to trvalo, ale dnes už se pohybuji výhradně v prostředí žen, kde pomluvy a soupeření neexistuje. Kde vládne podpora, sounáležitost a laskavost. Potřebovala jsem udělat hodně kroků k důvěře v ženy a také se zbavit negativních přesvědčení, že ženský kruh není pro mě.

Párkrát se mi už stalo, že jsem navštívila ženský kruh, kde nefungoval princip poradního kruhu. To pro mně znamená kruh sdílení, kde kruhem putuje mluvící předmět. Mluví jen ta žena, která má předmět a ostatní naslouchají srdcem. Bez komentářů, posuzování a rad. Tam jsem se bezpečně opravdu necítila.


Jak poznáte ten nejvhodnější ženský kruh pro vás?

Uvedu tu pár indicií, kterými se můžete řídit:
  • lektorka je vám sympatická
  • cítíte se tam bezpečně
  • když sdílíte, všechny ženy vám naslouchají
  • nikdo vás neposuzuje
  • nikdo vám neříká, co máte dělat
  • vnímáte, že můžete být sama sebou
  • jste přijímaná taková, jaká jste
  • můžete otevřeně mluvit o čemkoli
  • odcházíte naplněná a plná energie
  • BONUS: Líbí se vám a inspiruje vás lektorka i tím, jak žije v běžném životě (např. partnerský vztah, rodina, životní hodnoty

Ženský kruh dle mého gusta

Ženský kruh, který se líbí a baví mě, je plný skutečných setkání, přítomnosti, inspirace, tance, meditací, ženských příběhů, otevřenosti, radosti a spojení s tělem. Já osobně propojuji práci na sobě i s péčí o náš nejcennější chrám - naše tělo. Vše totiž se vším souvisí.

Přeji vám, abyste našly to pravé prostředí pro vás a aby vás vyživovalo a podporovalo na vaší jedinečné cestě.

Gaia, červenec 2021

Další odkazy

Výzva od redakce Letacek.cz
  1. Máte svou osobní zkušenosti s ženskými kruhy? Budeme rádi, když se o ně s námi podělíte do komentáře pod článkem.
  2. Pořádáte kurzy a nemáte je v našem katalogu? Přidejte Vaše pozvánky tady. Je to zdarma.

Autorka článku: Kamila Gaia Pospíchalová
Průvodkyně žen k vnímavosti a vitalitě.
Mám za sebou dvanáctiletou zkušenost své vlastní ženské cesty. Naučila jsem se starat se o svou duši a stejně tak o svoje tělo. Teprve až vyladěný celý nástroj hraje harmonickou hudbu. ❤️
www.kamilagaia.cz  * Facebookové stránky ZeMě ve Mě * Instagram ZeMe.ve.Me

Komentáře

zatím žádný. Napište svůj komentář jako první - klikněte zde.

Tento článek je zařazen do kategorie Sebepoznání.
Pro výpis všech článků pokračujte na hlavní stránku blogu.
Kromě článků na LetáčkuCZ najdete hlavně katalog kurzů, seminářů a akcí pro osobní růst různých pořadatelů v ČR (a zahraničí).