Pátek
27
září
Neděle
29
září

TICHÝ RETREAT pro vnitřní rovnováhu ~ jógově-meditační usebrání na usedlosti Lozice s Dagmar Volfovou (sebepoznání, jóga, meditace, kontinuum, regener

Dagmar Volfová
Tichý retreat pro vnitřní rovnováhu
~ jógově-meditační usebrání na usedlosti Lozice
27.9. – 29.9. 2024

Víkendový meditačně pohybový a jógový pobyt
se začátkem podzimu na Usedlosti Lozice

Vede Dagmar Volfová ~ Kala Aryavrat
www.simhayoga.cz

Tiché usebrání – cesta do svého nitra se začátkem podzimu
Pokud si věnujeme chvilku sobě v tichu s pohledem dovnitř ke svým pocitům a naučíme se je přijímat tak jak přicházejí a sami sebe ve své komplexnosti a celistvosti, i v našem životě se objeví více rovnováhy.

Během svých cest jsem si velmi zamilovala tiché retreaty – čas, kdy máme možnost spočinout sami se sebou, ponořit se do svého nitra a najít tam to, co obvykle hledáme.. někde venku.
Inspiraci zážitků tichých retreatů si můžete přečíst zde:
http://simhayoga.cz/kouzlo-a-umeni-ticha…

Okolo nás se neustále něco děje. Náš život je jedna velká informačně-smyslová „žranice“, což na jednu stranu je někdy zábavné, ale často i vyčerpávající a možná není vždy snadné najít si čas pro sebe a naslouchat si. Čas, kdy jsme sami se sebou a zároveň mezi lidmi je kouzelný mj. i tím, že můžete pustit veškeré „společenské musím“, které tlačí na naši nenápadnou potřebu někomu vyhovět, být k dispozici nebo někoho či sebe zabavit. V tichu je neuvěřitelná svoboda a velká síla a hloubka. V tichu si dovolíme zpomalit, dočerpáváme energii a navštěvujeme Sebe.

Proto nyní i v Čechách pořádám tyto retreaty – kratší, víkendové, v menší skupince. Povedu tam praxi jemnou jógovou, kontinuum movement a meditace.

Malé prázdniny v tichém ústraní jsou úžasný a intenzivní zážitek, který vřele doporučuji těm, kteří hledají chvíli klidu či restart a inspiraci. Tento čas přináší mnoho vhledů do zákoutí našeho vnitřního fungování. Pokud chceme rozumět okolnímu světu, nejdříve potřebujeme respektovat a vnímat sebe.

Jógová praxe je jemná tantrická hatha jóga s energií čaker propojená s jedinečnou metodou kontinuum movement – praxe tekutinového těla a uvolňování psoatu (svalu duše).
Uvědomění kvalit jednotlivých pater (čaker) i (od)pouštění toho, co nám již neslouží. Jemná praxe plynoucí v meditativním tempu nás vede dovnitř. Do našeho těla. Celistvost. Uvolnění proudění energie, abychom žili s větší lehkostí a radostí – sami se sebou a tím i ve vztahu k druhým.

Tantrická hatha jóga je jemná praxe s prvky jógové terapie. Vychází z principů energetiky čaker. Nemusíte se ale obávat žádné velké ezoteriky. Jde především o uvolnění proudění energie v těle skrze jemný meditativní pohyb a nepříliš náročné asány (jógové pozice). Být přítomní sami se sebou ve svém těle. V jednoduchosti je krása i síla.

Kromě jemné jógové terapie, čakrové jógy a oblíbených ranních pozdravů slunce se zpíváním manter, si užijete i kontinuum movement, tj praxi tekutinového těla – opět jde o jemný pohyb, který uvolňuje, navrací nás k sobě, učí nás vnímání svých potřeb a napojení na moudrost vlastního těla. Důvěra v sebe sama a svou bio-inteligenci. Tím přináší i léčivé účinky na naše tělo i psýché.

Praxe zahrnuje i uvolňování hlubokého bederního svalu psoas – svalu duše, čímž pomáhá i od bolestí zad a dalších psychosomatických obtíží.

PROGRAM RETREATU

Začínáme v pátek v 17h setkáním a jógovou praxí a po večeři se začínáme nořit to ticha, kdy ubývá slov a rozšiřuje se vnitřní i vnější tichý prostor.

Sobota je věnována praxi vnějšího i vnitřního ticha – před snídaní jógová praxe, před obědem pohybová meditce a před večeří delší, ale velmi jemná jógová praxe a kontinuum. Po večeři dle chuti pohybová meditace Tandava.

V neděli bude jógová praxe před snídaní a poté před obědem si užijeme zpívání manter s harmoniem – magické vibrace zvuku, které budou postupně otevírat opět cestu z nitra ven a pomůžou integrovat hloubku zažitého ticha.

Pobyt končí pozdějším obědem v neděli a krátkým sdílením.

Meditace jsou propojené i s jemnými dechovými technikami či intuitivním pohybem. Nejedná se o retreat, kde byste seděli dlouze v meditačním sedu.

Není povinné účastnit se všech částí programu, jen je samozřejmostí nerušit ostatní v jejich tichu.
Víkend je o přítomnosti sami se sebou, tedy bez alkoholu a návykových látek.
Ubytování je na usedlosti Lozice, což je krásný prostorný dům ze 17. století, kde jsou větší pokoje (není možnost bydlet na jednolůžkovém pokoji), pokoje ovšem jsou s různými zákoutími, tj. je možnost mít i soukromí. Navíc se retreat koná opravdu v tichu, tj. nebudou vás rušit hovory spolubydlících.

Je-li to pro vás možné, doporučuji také vypnout mobilní telefon, abyste si čas užili opravdu sami se sebou.

Adresa: Usedlost – statek Lozice, Lozice 32, 538 54 Lozice

Strava je místní, na usedlosti pečou i kváskový selský chléb z tradiční pece na dřevo. Staré cesty jídla, které je čisté. Na usedlosti se vaří excelentně vegetariánsky. Všechna jídla jsou formou švédského stolu.

Kurzovné: 3300 Kč
Ubytování s plnou vegetariánskou penzí na celý víkend (od páteční večeře do nedělního oběda) je 2400 Kč, platí se v hotovosti na místě.

Přihlášení ZDE:
https://simhayoga.cz/vikendove-seminare

nebo přímo přes formulář:
https://forms.gle/3CgPawoZ7vNJUVbq7

Místo na retreat je rezervováno po zaplacení kurzovného či jeho zálohy na účet a informace k platbě přijdou emailem obratem po vyplnění přihlašovacího formuláře. Při odhlášení méně jak 30 dní předem je kurzovné nevratné, můžete však za sebe zajistit vhodného náhradníka. V případě zrušení účasti z důvodu nemoci a jinak plné obsazenosti semináře, lze po dohodě kurzovné převést na jiný retreat. Jinak je při zrušení účasti potřeba uhradit storno reterat centru za neobsazené lůžko.

Lektorka:

Dagmar Volfová (Kala Aryavrat) vede jógové lekce a semináře jako rituál pro uvolnění těla a mysli a rozšiřování vědomí. Praxe je jemná, pomalejší, nepříliš fyzicky náročná, ale jde do hloubky. Vychází ze zkušeností ze své osobní praxe tantrické jógy, zkoumání univerza a také mnohaletých studií autentické tantry pravé ruky v Indii (mantra meditace, ohnivé rituály yagna, yantry). Píše články o cestě světlem i stínem a provází na cestě za vnitřním poznáním v ČR, Indii i jinde ve světě. (www.simhayoga.cz)

Dáša – Kala absolvovala mnoho meditačních retreatů v Indii a Thajsku obvykle v délce 8 – 35 dní a má svou každodenní praxi, kterou předává dále.

Tento retreat je možností jak ticho ochutnat a snad si jej také oblíbit. Může nám to mnoho přinést i v běžném životě. Neb meditace není něco, kam unikáme, ale cesta integrace našeho nitra pro život v tomto světě.

www.simhayoga.cz
Do akce ještě 5 měsíců
Cena: 3300 Kč
Lektor: Dagmar Volfová
Místo konání:
Usedlost Lozice

Ubytování je na usedlosti Lozice, což je krásný prostorný dům ze 17. století, kde jsou větší pokoje (není možnost bydlet na jednolůžkovém pokoji), pokoje ovšem jsou s různými zákoutími, tj. je možnost mít i soukromí. Navíc se retreat koná opravdu v tichu, tj. nebudou vás rušit hovory spolubydlících.

Adresa: Usedlost – statek Lozice, Lozice 32, 538 54 Lozice

Strava je místní, na usedlosti pečou i kváskový selský chléb z tradiční pece na dřevo. Staré cesty jídla, které je čisté. Na usedlosti se vaří excelentně vegetariánsky. Všechna jídla jsou formou švédského stolu.
Pořadatel:
Jsem lektorkou tantrické hatha jógy, rituálů tantry pravé ruky a somatické praxe zvané kontinuum movement. Několik let jsem žila a studovala v Indii, získala mezinárodní certifikaci RYT Yoga Instructor 500+ a také absolvovala šestiletá studia tradiční tantry pravé ruky po jejichž dokončení jsem obdr…

Kontakt: Dagmar Volfová

Články

“Necítím sama sebe” aneb kam může vést dětství s agresivním otcem. Zkušenosti z terapie.
Lenka Lorien Kolárová
Dnes dvacetiletá Jitka prožila traumatické dětství, které vedlo k mnoha pozdějším problémům. Terapeutické postupy spolu s důvěrou však udělaly v jejím...
Metoda TRE®. Uvolňování napětí, stresu a traumat z těla.
Mirek Sedlák
Co je metoda TRE®, kdo ji objevil, jak vypadá práce s TRE®, co vše tato poměrně neznámá technika umí a další se dozvíte v článku od Miroslava Sedláka....
Přecházíme na mince
Nishkam
Připravili jsme velkou změnu. Pro placené služby na Letáčku přecházíme z českých korun na univerzální mince.
Spouštíme INSPIRACIA.sk
Magdaléna JP
V pátek 16.2.2024 ve 12:15 jsme otevřeli s-platformu pro osobní růst a transformaci na Slovensku. Jde o stejné stránky jako Letacek.cz, ale zaměřené n...
Stres v těhotenství může způsobit problémy s chůzí dítěte. Zkušenosti z terapie.
Lenka Lorien Kolárová
Citlivým přístupem a speciální terapií se dá řešit i to, že téměř dvouleté dítě nechodí. Další skutečný příběh z praxe terapeutky Lenky Lorien Kolárov...
Problémy s intimitou může způsobit komplikovaný porod. Zkušenosti z terapie.
Lenka Lorien Kolárová
Další reálný příběh z praxe terapeutky Lenky Lorien Kolárové. O tom, jak probíhala magická proměna dospělé ženy Petry, která měla problémy s dotekem a...
S čím může pomoci terapie zaměřená na tělo? Téměř se vším.
Lenka Lorien Kolárová
Nevíte, co čekat od terapie zaměřené na tělo? Terapeutka Lenka Lorien Kolárová se s Vámi ráda podělí o "příběhy z praxe" a nechá Vás nahlédnout do ko...