TIP - články Báry Zumotové

Esenciální poradenství. To je to, čím se Bára zabývá. Své vhledy, znalosti a dovednosti sdílí skrze svou práci a články. Tady je malá ochutnávka.

Lípa a dub - stromový jin a jang

Lípa je esence, která se zaměřuje na naši citlivost a otevřené srdce. Jde tedy do těch zranění, na která jsme zareagovali tak, že jsme znecitlivěli, abychom už nemuseli cítit bolest, kterou jsme tehdy prožívali. Míří do vzpomínek a zážitků z našeho nejranějšího dětství. Když bych lípu popsala jedním slovem, byla by to LÁSKA. Dub naopak pracuje s jangovou nebo chcete-li mužskou složkou. Je to esence, která nám pomáhá jít do akce
Více zde: www.zumotova.cz/news/lipa-a-dub-stromovy-jin-a-jang

Mám slabou vůli, tak nemůžu zhubnout, nebo že by to bylo něčím jiným?

Znáte to? Něco chcete, ale nejste z neznámého důvodu schopní pro to něco udělat nebo vytrvat. Pokoušeli jste se třeba zhubnout, jíst zdravě, učit se jazyk apod., ale vždycky jste selhali.
Pak obvykle více nebo méně zahanbeně říkáme: "Prostě mám slabou vůli." Jenže tohle není o vůli, ale... 
www.zumotova.cz/news/mam-slabou-vuli

CHCETE MÍT VEDLE SEBE GENTLEMANa? Pak je potřeba být gentleWOMAN :-)

Včera jsem četla stížnost na Facebooku, že někdo nepustil těhotnou ženu sednout. Ženy se často zlobí, že muži kolem nich nejsou zdvořilí, neprokazují ženám respekt a tak vůbec, že gentlemani nejspíš vymřeli. Jenže ono všechno má své příčiny.
Více zde: www.zumotova.cz/news/chcete-mit-vedle-sebe-gentlemana-pak-je-potreba-byt-gentlewoman

Dejchej

To občas v žertu říkám muži poté, co jsem mu sdělila něco, co úplně neschvaluje :-) Ale ono to "dejchej" je důležitější, než se zdá.  Když zastavujeme dech, odtrháváme se od vlastních emocí a jejich prožívání v těle, protože jsou pro nás v danou chvíli moc intenzivní.  Je to naučený vzorec z doby, kdy jsme svoje emoce nemohli naplno prožít. Tak jsme si vytvořili únik, díky kterému už jsme je nemuseli tolik vnímat.
Více zde: www.zumotova.cz/news/dejchej

K čemu je dobré poznat svoji dětskou strategii přežití? Najdete svůj poklad

Na cestě osobního rozvoje dříve či později poznáme, že jako děti jsme si našli určitou strategii, jak přežít, jak si zajistit náklonnost rodičů, jednoduše, jak si zajistit, aby nás měli rádi. 
(Nechám teď záměrně stranou otázku, zda to skutečně byla láska.) K čemu je dobré ji poznat?
Více zde: www.zumotova.cz/news/k-cemu-je-dobre-poznat-svoji-detskou-strategii-preziti-najdete-svuj-poklad

Další články najdete tady www.zumotova.cz/moje-clanky/

Autorka článku: Magdaléna JP, člen týmu Letacek.cz
Osobní rozvoj je moje srdcovka. Můj, i ten váš :) Potkat se můžeme tady virtuálně, nebo v České republice blízko Karlových Varů. A vlastně všude po světě.

Komentáře

zatím žádný. Napište svůj komentář jako první - klikněte zde.

Tento článek je zařazen do kategorie Životní styl.
Pro výpis všech článků pokračujte na hlavní stránku blogu.
Kromě článků na LetáčkuCZ najdete hlavně katalog kurzů, seminářů a akcí pro osobní růst různých pořadatelů v ČR (a zahraničí).

Vybrané akce