Články

Články zaměřené na osobní růst a transformaci. Příběhy, recenze, reportáže, návody, zkušenosti z akcí či soutěže o vstupenky na akce osobního rozvoje. Chcete se podělit o svůj osobní zážitek nebo zkušenost? Podívejte na naše kritéria ke článkům.

“Necítím sama sebe” aneb kam může vést dětství s agresivním otcem. Zkušenosti z terapie.

Dnes dvacetiletá Jitka prožila traumatické dětství, které vedlo k mnoha pozdějším problémům. Terapeutické postupy spolu s důvěrou však udělaly v jejím životě zásadní změny k lepšímu. Další příběh z terapeutické praxe Lenky Lorien Kolárové.

Metoda TRE®. Uvolňování napětí, stresu a traumat z těla.

Co je metoda TRE®, kdo ji objevil, jak vypadá práce s TRE®, co vše tato poměrně neznámá technika umí a další se dozvíte v článku od Miroslava Sedláka. Další ze série článků o technikách osobního růstu.

Vybrané akce:

29.3.2024, 1 hodina, 19:00 – 20:00
Energetické léčení k uzdravení těla a mysli na dálku
Léčení v klidu a pohodlí vašeho domova
4. – 7.4.2024, 3 dny
Bylinkování v Ráji pod Ralskem
Ráj pod Ralskem
6.4.2024, 9 hodin, 9:30 – 18:00
RODINNÉ KONSTELACE - cesta k lásce, zdraví i úspěchu
Praha 2, Nové Město
20.4.2024, 7 hodin, 10:00 – 17:00
KONSTELACE s Emou Kuby - HAMRY nad Sázavou
Najdek 261, Hamry nad Sázavou 
20.4.2024, 7 hodin, 10:00 – 17:00
Rodinné konstelace - lásky čas
Maitrea - malý sál
27. – 28.4.2024, 2 dny
Biodanza - Víkendový seminář v PRAZE: "TANČÍM ~ TVOŘÍM ~ ŽIJU"
Studio Itaka, Korunní 35, Praha 2
21.11. – 6.12.2024, 16 dnů
Magickým Rádžasthánem - cestovní pobyt
Rádžasthán

Přecházíme na mince

Připravili jsme velkou změnu. Pro placené služby na Letáčku přecházíme z českých korun na univerzální mince.

Spouštíme INSPIRACIA.sk

V pátek 16.2.2024 ve 12:15 jsme otevřeli s-platformu pro osobní růst a transformaci na Slovensku. Jde o stejné stránky jako Letacek.cz, ale zaměřené na Slovensko. Zájemci tam stejně jako na Letáčku najdou zajímavé kurzy, semináře, výcviky, nebo terapeuty a lektory, kteří nabízí individuální práci. A stejně jako na Letáčku tam pořadatelé mohou vložit své pozvánky zdarma.

Novinky z Econea.cz

5 rizik lubrikantů, o kterých se nemluví. A proč sliny nejsou dobrý nápad

Co všechno dokáže pár kapek lubrikantu! Vášnivé chvilky s partnerem či partnerkou i zcela soukromé intimní okamžiky vynese do vyšších sfér. Pro krátkodobý tělesný prožitek ale často riskujeme dlouhodobé nepříjemnosti. V zápalu touhy si totiž nestačíme uvědomit, jaké látky si v lubrikačních přípravcích pouštíme do klína a jakou neplechu v něm mohou způsobit. Čemu se…

Jak vybělit zuby doma a PŘÍRODNĚ? Osvědčený návod, jak zatočit se žlutým úsměvem

Básník Shelley jednou řekl: “Nikdo není opravdu dobře oblečen, nenosí-li na tváři úsměv.” Musíme mu dát za pravdu. Pokud svůj úsměv skrýváte do dlaní, třeba že si nejste jisti bělostí svých zubů, dnešní článek vám přijde vhod. Podíváme se totiž na zoubek přírodnímu bělení chrupu.  Existuje sice i spousta komerčních metod bělení zubů, my máme…

RECENZE: Bělicí zubní pasta WonderWhite laSaponaria s mátou a aktivním uhlím: Proč z ní nemám černé svědomí?

Chcete se smát na svět pořádným americkým úsměvem, ale vaše láska ke kafi nebo černému čaji vám ten zářivý úsměv trochu kazí? V tom případě se vám možná bude hodit pomocník v podobě bělicí zubní pasty s aktivním uhlím od laSaponaria. Pojďte zjistit, jestli opravdu funguje. Do nějakých 30 let jsem si myslela, že si zuby…

Stres v těhotenství může způsobit problémy s chůzí dítěte. Zkušenosti z terapie.

Citlivým přístupem a speciální terapií se dá řešit i to, že téměř dvouleté dítě nechodí. Další skutečný příběh z praxe terapeutky Lenky Lorien Kolárové a její klientky Hanky a dcery Lídy.

Problémy s intimitou může způsobit komplikovaný porod. Zkušenosti z terapie.

Další reálný příběh z praxe terapeutky Lenky Lorien Kolárové. O tom, jak probíhala magická proměna dospělé ženy Petry, která měla problémy s dotekem a intimitou a co se během terapie dělo a odhalilo.

S čím může pomoci terapie zaměřená na tělo? Téměř se vším.

Nevíte, co čekat od terapie zaměřené na tělo? Terapeutka Lenka Lorien Kolárová se s Vámi ráda podělí o "příběhy z praxe" a nechá Vás nahlédnout do konkrétních situací její práce s klienty. Dnes to bude příběh osmileté Elly.

Když to nejde jinak

Musíme to udělat, protože jinak to nejde. Znáte ten pocit? Pokud se do něj dostanete, doporučuji si položit následující sebekoučovací otázky. A samozřejmě odpovědět. Věřím, že vám pomůžou situaci projasnit a možná uvidíte jiné možnosti.

Jak dosáhnout osvícení?

Osvícení je termín používaný v duchovním kontextu k popisu stavu hlubokého a transcendentního poznání nebo probuzení. Každá duchovní tradice nebo filozofie může mít svůj vlastní pohled na to, jak dosáhnout osvícení a metody se mohou lišit.

V konstelaci bez konstelace. Silvia Skalová.

Pravidelně se doma bavíme o konstelacích. O tom, jak by se na daný problém dalo podívat. Co by bylo dobré pochopit. Jak by bylo úžasné vidět, co se v rodině, vztahu, situaci, nemoci nebo problému vlastně skrývá. A pravidelně dostáváme otázky, jestli je možné "slíbit postavení" té, či jiné konstelace. Jak to tedy vidím? 

Hledání vize. Vision Quest.

V článku se dozvíte, co je to rituál Hledání vize (Vision Quest), kdy se hodí na něj vyrazit, jak proces vypadá, co může přinést a další. Autorkou je Pavla Sakařová, fyzioterapeutka i terapeutka tradiční čínské medicíny, členka podpůrného týmu Hledání vize v ČR.

Intuitivní malování

V článku se dozvíte, jak intuitivní malování vzniklo, s čím a jak může pomoci a další zajímavé informace. Autorkou je Silvia Skalová, průvodkyně nejen malováním.

Osobní transformace Martin Skala. Konstelace.

Skoro každý lidský příběh by vydal na knihu. Tohle je ten můj. O tom, jak jsem se dostal ke konstelacím a proč jimi žiji dodnes.

Enneagram

Co je to enneagram, jak s ním pracovat, jak nám může ulehčit život a další se dozvíte v článku od lektora a terapeuta Ananda Subhuti. Magii práce s enneagramem se učil přímo od zakladatele této metody Oscara Ichazo a přetvořil jí do hravější a přesnější verze.

Životní rovnováha - nejlepší podmínky pro život.

Často se hovoří o tzv. duchovní a materiální stránce života. Někteří lidé zdůrazňují důležitost duchovního života, jiní zase dávají přednost materiálnímu stylu života. Co je tedy pro člověka důležitější? Duchovní či materiální energie?

Co znamenají symboly Jin a Jang

Jin a Jang jsou symboly vycházející z čínské filozofie a kultury a jsou považovány za základní principy vesmíru a všech věcí v něm. Jin představuje teplo, ženskost, pravost, slunce, bílou barvu a západ. Jang představuje chlad, mužskost, levost, měsíc, černou barvu a východ.

Monte Perdido. Kontakt s mimozemskou inteligencí (UFO), meditace, Ricardo González.

Existuje UFO? Jak vypadá setkání s ním? Jsou nějaká vědecká studia o setkání s UFO? Kde o tomto tématu zjistit víc a kam se vydat na takové setkání? To a mnohem více se dozvíte v článku Bernadety Hodkové, která kontakt s mimozemskou inteligencí zažila (nejen pod horou Monte Perdido) a otevřeně s námi sdílí své prožitky a zjištěná fakta.

Regresní terapie - hlubinná abreaktivní psychoterapie HAP

Co je to regresní terapie, neboli hlubinná abreaktivní psychoterapie HAP, kdo ji vytvořil, s čím a jak nám může v životě pomoci a další zajímavosti se dozvíte v článku od Martiny Sloupové, která s touto metodou pracuje.

Panchakarma

Co je to panchakarma, jak a kde vznikla, jak funguje, jak může zlepšit naše zdraví, redukovat stres, omladit naše buňky a další se dozvíte v článku od Lenky Lorien Kolárové.

Theta Healing

Co je Theta Healing, kdo ho vytvořil, s čím nám může v životě pomoci a další zajímavosti se dozvíte v článku od Petry Frenzelové, která s touto metodou pracuje.