
Mohlo by se zdát, že je tohle jídlo celkem pracné. Ale nebojte. Znáte mě :) Ráda nacházím různá ulehčení a fígle a s radostí se o ně s vámi podělím.
Suroviny
- brambory
- lilek
- cibule
- rajčata čerstvá nebo z plechovky
- česnek
- oregáno
- sójová drť
- polévkové koření Würzl
- sůl
- pepř
- olivový olej
- shoyu bio
Postup
Protože vařím pro skupiny lidí většinou mezi 20-30, osvědčilo se mi vařit ve vícero hrncích a taky v etapách. A je to super. Celkově to totiž zkrátí čas vaření.1. Brambory
- NEloupej, jen omyj ve vodě kartáčkem. Ušetří ti to spoustu času.
- Nakrájej na plátky cca 1,5cm silné.
- Dej do hrnce a vař 5-10min, než trochu změknou. Ale nerozvař je :)
- Omyj, nakrájej na plátky 1,5cm. Jestli nemáš čas, vysolovat je nemusíš.
- Polij olivovým olejem, posypej trochou soli a oreganem a dej péct do trouby.
- Peč nejprv chvilku zprudka, na 230 stupňů, aby se chytla barva. Pak stáhni a upeč tak, jak máš rád/a. Prostě aby byl lilek už skoro hotový.
- Oloupej pár cibulí, nakrájej na kostičky a dej smažit do hrnce.
- Přisyp trochu soli hned na začátku smažení a taky trochu pepře.
- Osmaž do sklovata.
- Než cibule sesklovatí, nasyp do hrnce sójovou drť, polévkové koření (přiměřeně), shoyu, zalij horkou vodou a nech sójovou drť nasáknout.
- Jakmile je cibulka tak akorát, přidej rajčata, trochu podus a vmíchej oregáno a česnek.
- Nakonec smíchej cibulku s kořením a rajčaty se sójopvou drtí.
4. Naskládej na plech jednotlivé vrsty
- plech vymazej olejem
- jako spodní vrstvu dej brambory, posol je a trochu popepři
- druhá vrstva - pečené lilky
- třetí vrstva - sojová drť s rajčaty
- čtvrtá vrstva - brambory. Opět trochu posol a popepři.
5. Sýr
A teď už jen posypat sýrem a zapéct.
A můžeme servírovat.
Dobrou chuť!
Magdaléna, říjen 2024
RECEPTY
Další recepty mám na blog.dotknise.cz Ale protože se tam špatně hledá, postupně je převedu sem.
PS: Chcete dostávat recepty, informace o kurzech či jiné inspirace do vašeho emailu? Je to jednoduché! Napište mi na email joy@dotknise.cz a já vás zařadím do svého email listu :) Mail posílám cca 1x měsíčně a můžete se kdykoliv odhlásit.
Autorka článku: Mgr. Magdaléna Januševská Polanská, spolutvůrce a průvodce na Letacek.cz
Osobní rozvoj vedoucí k úsměvu na tváři je moje srdcovka. Můj, i ten váš. A pořád díky němu objevuji nové a nové vrstvy života a jeho možnosti. 🍀
Občas dělám kurzy vaření, konzultace s využitím astrologie, ale většinu času mě najdete buď v kuchyni (meditačního centra v Lažanech i doma), doma u počítače když píšu recepty a články a když vás provázím na Letacek.cz. Ráda se s vámi podělím o své vhledy, zkušenosti a dary.
Jsem Váha, nar. 1976. Vystudovala jsem obor biologie-chemie na PřF Univerzity Karlovy (vaření a péče o tělo a ducha na molekulární úrovni :), prošla manažerskou kariérou v korporátu a spoustou rozvojových seminářů. Od roku 2011 žiju se svým mužem Nishkamem a synem Matějem cca 230 kroků od meditačního centra Osho ShangriLa (dřív jsme žili přímo v centru), kde vařím a pečuji o účastníky skupin osobního rozvoje. Těším se na naše propojení. 💗
www.dotknise.cz
https://www.letacek.cz/poradatel/magdalena-jp
Komentáře
zatím žádný. Napište svůj komentář jako první - klikněte zde.