Napište svůj komentář

Zpět na článek
Anti-spamová kontrola, zapište do políčka níže číslici pět

Osobní transformace Petra Frenz. Výpověď je vlastně super!

První ze série článků o osobní transformaci. Příběh ženy, která objevila nové obzory a možnosti v životě skrze pocit nedocenění a následné rozhodnutí dát výpověď v práci.

Co se stalo

První mojí osobní transformaci jsem zažila, když jsem v mé první opravdové práci byla povýšena a následně neohodnocena. Ta rána byla tak velká, že jsem se rozhodla okamžitě práci opustit a vstoupit do prostoru neznáma

Jak k tomu došlo a co tomu bezprostředně předcházelo

V té době jsem si myslela, že život je o tom, dodělat poslušně střední, nastoupit na vysokou, a nebo jít pracovat. Žila jsem jen s mámou, poté s přítelem a peněz nebylo nikdy dost. Proto jsem pracovala, jak nejvíce to šlo, do toho se učila a snažila se nezbláznit. Myslela jsem, že nic jiného neexistuje, takže když jsem našla práci, kde byla alespoň pravidelnější pracovní doba, šla jsem do toho. Když jsem po roce byla povýšena, dostala jsem klíče od prodejny a trezoru, kód od zabezpečovacího zařízení a k ruce brigádnici, myslela jsem, že se můj život ubírá tím správným směrem. Měsíc jsem dělala vše tak, jak jsem nejlépe uměla, užívala jsem si tu volnost a nevědomost. 

Ten den kdy jsem poprvé prozřela, si pamatuji jako dnes. Šla jsem k bankomatu se podívat na stav účtu a našla jsem tam částku, kterou nedostane ani začínající zaměstnanec. Chtělo se mi brečet. Za tu všechnu snahu, práci, píli a nervy, jsem dostala tak ubohou odměnu! Vlítla jsem za vedoucí a zeptala se proč? Odpověď byl jen škodolibý výsměch vedoucí i zástupkyně vedoucí. Mně v tuto chvíli došlo, že šikany a ponižování bylo dost. Oznámila jsem tedy, že dávám výpověď

Výpověď - konec a nový začátek aneb jak se touto transformací změnil můj život 

 V tu chvíli jsem nevěděla vůbec nic, co budu dělat a kde. Peněz moc nebylo, konečně jsem ušetřila pár peněz a myslela jsem, že se mi začne dařit. Začalo se mi dařit, ale úplně jinak, než jsem si myslela. 

Jak už to tak bývá, při rozhovoru s kamarádkou jsem narazila na možnost podnikat. Být svým pánem a dělat si to po svém. Do měsíce jsem zažádala o půjčku, pronajala si prostor, zařídila prodejnu, opustila zaměstnání a otevřela si vlastní prodejnu Zdravé výživy. Udělala jsem krok do naznáma, našla svou vášeň a svobodu.

Popis vnitřní změny

Tato událost jen otevřela bránu k vnitřní transformaci. Po tomto zážitku přišly další transformační vlny v podobě důvěry v sebe, důvěry v život, k rozchodu, k duchovnímu cvičení, opuštění starého, práci na sobě, probuzení ženy, mateřství… Opustila jsem rodinný vzorec, který jsem si osvojila, musíš chodit do školy, musíš pracovat a spoustu dalších musíš, které se mnou nesouznily. 

Proč byla transformace důležitá

Teď už vím, že život je cesta, každou chvilkou se může změnit, každý má jinou cestou a každý má to svoje, na kterém zrovna pracuje.
 
Petra Frenz

Další mé poznatky, recenze knih, naše cesty a hlavní moje téma mateřství, si můžete přečíst na mém blogu petrafrenz.cz

Soutěžní příspěvky o osobní transformaci:

Další příspěvky mimo soutěž:

Od týmu Letacek.cz

Vzkaz od redakce Letacek.cz:

Chcete se podělit o silný prožitek vaší osobní transformace? Napište nám na info@letacek.cz Jak by měl takový příspěvek vypadat se dozvíte v tomto článku Tvořivá soutěž Letacek.CZ - Zážitek osobní transformace