Čtvrtek
18
ledna
Neděle
21
ledna

Zimní ztišení a spočinutí ~ Jemný tichý retreat ve Svaté Máří (sebepoznání, jóga, meditace, kontinuum, regenerace)

Dagmar Volfová
Zimní retreat ve Svaté Máří ~ tiché spočinutí

Čas regenerace a návrat k Sobě
s tichou částí pro hlubší spočinutí sami se sebou ~

opravdu si odpočinout od všech společenských "musím" i od svých běžných starostí a věnovat se sami sobě v zázemí jednoho z nejkrásnějších retreat center v ČR

Zimní zachumlání se do sebe pro výživu svých zdrojů a vnitřního klidu

Prodloužený víkend od čtvrtečního odpoledne do neděle na nádherném místě v srdci přírody v Pošumaví

18.1. - 21.1. 2024

Dvůr Svatá Máří (u Vimperka)

Laskavé usazení ve vlastním těle a znovunalézání svého vnitřního klidu, který je pro nás velmi vyživující.
Skrze praxi velmi jemné jógové terapie, tantrické hatha jógy, kontinuum movement
a momenty jednoduchého spočinutí na krásném místě ... a v Sobě.

V magické krajině Pošumaví v krásném novém retreat centru Dvůr Svatá Máří vede Dagmar Volfová

Snížená cena kurzovného při včasném přihlášení do 11.11.2023

více info a přihlášení: https://simhayoga.cz/vikendove-seminare/

Tento víkend je pozvánkou pro vyživení sebe sama a svých zdrojů skrze jemnou praxi a spočinutí sami se sebou i v tichu, tedy bez zbytečných konverzací. To může být velmi podpůrné, vyživující a sebe objevné. Přijetí sebe sama nás vede k celistvosti a spojení se svou vnitřní silou.

Naše pozornost je energie. Kam ji posíláme, to vyživujeme.
Na tomto retreatu budete mít možnost místo posílání pozornosti ven, kdy se často se věnujeme druhým lidem ať už v práci nebo v rodině, zaměřit ji do svého nitra. Sami sobě. V angličitě je krásný termín "empowerment". Říkejme tomu znovunalézání své síly. A také jedinečnosti i jednoty se vším živým - a to je vlastně jóga.

Co vás na retreatu čeká?

Praxe jemné jógy a meditací až 3x denně: synergie tantrické hatha jógy a kontinuum movement, večer jemná pohybová meditace Tandava či jóga nidra. Navíc na závěr zpěv manter s harmoniem pro otevření síly hlasu.

Dále si dle chuti v rámci zimního otužování můžete užít koupání v novém zahradním jezírku a biotopu, objednat si bylinkovou saunu, která je přímo v areálu, projít se na rozlehlých pozemcích, jen tak spočinout u krbu na pohodlné pohovce s knihou (je zde i knihovna plná zajímavých knih), seznámit se zvířecími obyvateli… A třeba i vyrazit na výlet po Šumavě, na zimní procházku do Boubínského pralesa aj.

Pobyt je vhodný pro ženy, muže i páry

Díky své tiché části a celkově jemnému přístupu je také vyhledávaný jako regenerace pro lektory, učitele či rodiče

Jak probíhá společná praxe?

Praxe je vedená jemně a s ohledem na všechny přítomné.
Jógová část vychází z tantrické hatha jógy s prvky jógové terapie a principy energetiky čaker. Nemusíte se ale obávat žádné velké ezoteriky. Jde především o uvolnění proudění energie v těle skrze jemný meditativní pohyb a nepříliš náročné asány (jógové pozice).
Jde o to naučit se lépe vnímat sebe, své potřeby a být přítomní sami se sebou ve svém těle.
V jednoduchosti je krása i síla.

Praxe je vedená jako pozvánka, kterou můžete, ale nemusíte využít. Odložíme klasické "musím" a "jak to dělat správně" a budeme opravdu do hloubky regenerovat i léčit svůj nervový systém a rozpouštět stará zamrznutí, abychom mohli žít i ten běžný život s větší lehkostí a ve spojení se Sebou.

Kromě jemné jógové terapie, čakrové jógy a oblíbených pozdravů slunce se zpíváním manter, si užijete i kontinuum movement, tj praxi tekutinového těla – opět jde o jemný pohyb, který uvolňuje, navrací nás k sobě, učí nás vnímání svých potřeb a napojení na moudrost vlastního těla. Důvěra v sebe sama a svou bio-inteligenci. Tím přináší i léčivé účinky na naše tělo i psýché.

Praxe zahrnuje i uvolňování hlubokého bederního svalu psoas – svalu duše, čímž pomáhá i od bolestí zad a dalších obtíží.

Zimní čas je také pozvánkou k hlubokému zanoření až do kostí. Skrze jemnou praxi inspirovanou kontinuum movement vyživíme i kosti a klouby.

Těšít se tedy můžete na pří-jemný čas spočinutí pro hluboké vyživení sebe sama a napojení na své zdroje, kořeny a vnitřní sílu.

TICHÉ USEBRÁNÍ

Tiché usebrání – cesta do svého nitra v zimním čase, který je i v přírodě časem zvnitřnění, vyživení, zachumlání se do sebe. Návrat k hloubce sebe sama a vyživení až do kostí. Doslova zakostění a usazení. V těle, v sobě. Pokud si v zimě dopřejeme dostatek odpočinku podobně jako příroda kolem nás, i my pak na jaře můžeme mít větší hojnost energie a svěžesti pro nové probouzení a rozkvétání.

Pokud si věnujeme chvilku sobě v tichu s pohledem dovnitř ke svým pocitům a naučíme se je přijímat tak jak přicházejí a sami sebe ve své komplexnosti a celistvosti, i v našem životě se objeví více rovnováhy a s tím i více energie použitelné tam, kam ji posílat chceme.

Během svých cest jsem si velmi zamilovala tiché retreaty – čas, kdy máme možnost spočinout sami se sebou, ponořit se do svého nitra a najít tam to, co obvykle hledáme.. někde venku.

Inspiraci zážitků tichých retreatů si můžete přečíst zde:
http://simhayoga.cz/kouzlo-a-umeni-ticha…

Okolo nás se neustále něco děje. Náš život je jedna velká informačně-smyslová „žranice“, což na jednu stranu je někdy zábavné, ale často i vyčerpávající a možná není vždy snadné najít si čas pro sebe a naslouchat si. Čas, kdy jsme sami se sebou a zároveň mezi lidmi je kouzelný mj. i tím, že můžete pustit veškeré „společenské musím“, které tlačí na naši nenápadnou potřebu někomu vyhovět, být k dispozici nebo někoho či sebe zabavit. V tichu je neuvěřitelná svoboda a velká síla a hloubka. V tichu si dovolíme zpomalit, dočerpáváme energii a navštěvujeme Sebe.

Proto nyní i v Čechách pořádám tyto retreaty – kratší a v menší skupince než v Indii. Povedu tam praxi jemnou jógovou, kontinuum movement a meditace.

Malé prázdniny v tichém ústraní jsou úžasný a intenzivní zážitek, který vřele doporučuji těm, kteří hledají chvíli klidu či restart a inspiraci. Tento čas přináší mnoho vhledů do zákoutí našeho vnitřního fungování. Pokud chceme rozumět okolnímu světu, nejdříve potřebujeme respektovat a vnímat sebe.

PROGRAM RETREATU

Jógová praxe bude jemná tantrická hatha jóga s energií čaker inspirovaná jedinečnou somatickou metodikou kontinuum movement a uvolňování psoatu (svalu duše).
Uvědomění kvalit jednotlivých pater (čaker) i (od)pouštění toho, co nám již neslouží. Jemná praxe plynoucí v meditativním tempu nás vede dovnitř. Do našeho těla. Učíme se přijímat sami sebe. Celistvost. Uvolnění proudění energie, abychom žili s větší lehkostí a radostí – sami se sebou a tím i ve vztahu k druhým.

Začínáme ve čtvrtek v 17h setkáním a jógovou praxí. V pátek se začneme nořit do ticha, kdy ubývá slov a rozšiřuje se vnitřní i vnější tichý prostor. Praxe v pátek bude ráno před snídaní a odpoledne. Po večeři dle chuti pohybová meditace Tandava.

Sobota je věnována praxi vnějšího i vnitřního ticha – před snídaní jógová praxe, před obědem pohybově-meditační blok a před večeří delší, ale velmi jemná jógová praxe.

V neděli bude jógová praxe před snídaní a poté před obědem si užijeme zpívání manter s harmoniem – magické vibrace zvuku, které budou postupně otevírat opět cestu z nitra ven a pomůžou integrovat hloubku zažitého ticha.

Pobyt končí pozdějším obědem v neděli a případným krátkým sdílením či satsangem na cokoliv, co vás k praxi zajímá.

Není povinné účastnit se všech částí programu, jen je samozřejmostí nerušit ostatní v jejich tichu.

Víkend je o přítomnosti sami se sebou, tedy bez alkoholu a návykových látek.

Doporučuji také třeba alespoň na jeden-dva dny vypnout mobilní telefon, abyste si čas užili opravdu sami se sebou.

Kurzovné: 3800 Kč „early bird“ při příhlášení do 11.11.2023

(poté je kurzovné 4.300 Kč)

Ubytování a strava se hradí zvlášť v hotovosti na místě a činí dohromady 4500 Kč za 4 dny pobytu (3 noci)

Termín: 18.1. – 21.1. 2023

Začínáme ve čtvrtek v 17h společnou praxí pro naladění a pak večeří, končíme v neděli pozdnějším obědem.

místo: Dvůr Svatá Máří (u Vimperka)

více info: https://simhayoga.cz/vikendove-seminare

PŘIHLÁŠENÍ
přes tento jednoduchý fomulář:
https://forms.gle/afKLAHtmhY3NU2Xp8

více info: https://simhayoga.cz/vikendove-seminare

LEKTORKA:

Dagmar Volfová (Kala Aryavrat) vede jógové semináře jako rituál pro uvolnění těla a mysli a rozšiřování vědomí. Praxe je jemná, pomalejší, nepříliš fyzicky náročná, ale vede hloubky. Vychází ze zkušeností ze své osobní praxe tantrické jógy, léčení traumatu (praxe je tedy trauma-informed) a také mnohaletých studií autentické tantry pravé ruky v Indii (mantra meditace, ohnivé rituály yagna, yantry). Somatický přístup metody Continuum movement studovala mj. pět let na Somatische akademie Berlin. Hraje na harmonium, píše články o cestě světlem i stínem a provází na cestě za vnitřním poznáním v ČR, Indii i jiných částech světa.

www.simhayoga.cz

Vybrané akce:

3.5.2024, 4 hodiny, 17:00 – 21:00
RODINNÉ SYSTEMICKÉ KONSTELACE ♥ 3.května Daniela Anna Andělová
Angel's Studio
16.5.2024, 4 hodiny, 18:00 – 22:00
Večerní konstelace - štěstí
Maitrea - velký sál
18.5.2024, 7 hodin, 10:00 – 17:00
KONSTELACE s Emou Kuby - PRAHA - Staré Město
Železná 18, Praha 1
18.5.2024, 4 hodiny, 13:30 – 17:30
Kurz meditační techniky IAM 20
Jóga Jonabo
Cena: 3800 Kč early bird do 11.11.2024
Lektor: Dagmar Volfová
Místo konání:
Dvůr Svatá Máří
Dvůr Svatá Máří je oáza v přírodě Pošumaví, kousek od Vimperka.
Jedno z nejkrásnějších retreat center v ČR.
Nová stavba, pohodlné pokoje, krb, sauna, úchvatný výhled,
samota, lesy, potok, zahradní biotop a opravdu nádherné prostředí uvnitř i vně
Pořadatel:
Jsem lektorkou tantrické hatha jógy, rituálů tantry pravé ruky a somatické praxe zvané kontinuum movement. Několik let jsem žila a studovala v Indii, získala mezinárodní certifikaci RYT Yoga Instructor 500+ a také absolvovala šestiletá studia tradiční tantry pravé ruky po jejichž dokončení jsem obdr…

Kontakt: Dagmar Volfová

Články

“Necítím sama sebe” aneb kam může vést dětství s agresivním otcem. Zkušenosti z terapie.
Lenka Lorien Kolárová
Dnes dvacetiletá Jitka prožila traumatické dětství, které vedlo k mnoha pozdějším problémům. Terapeutické postupy spolu s důvěrou však udělaly v jejím...
Metoda TRE®. Uvolňování napětí, stresu a traumat z těla.
Mirek Sedlák
Co je metoda TRE®, kdo ji objevil, jak vypadá práce s TRE®, co vše tato poměrně neznámá technika umí a další se dozvíte v článku od Miroslava Sedláka....
Přecházíme na mince
Nishkam
Připravili jsme velkou změnu. Pro placené služby na Letáčku přecházíme z českých korun na univerzální mince.
Spouštíme INSPIRACIA.sk
Magdaléna JP
V pátek 16.2.2024 ve 12:15 jsme otevřeli s-platformu pro osobní růst a transformaci na Slovensku. Jde o stejné stránky jako Letacek.cz, ale zaměřené n...
Stres v těhotenství může způsobit problémy s chůzí dítěte. Zkušenosti z terapie.
Lenka Lorien Kolárová
Citlivým přístupem a speciální terapií se dá řešit i to, že téměř dvouleté dítě nechodí. Další skutečný příběh z praxe terapeutky Lenky Lorien Kolárov...
Problémy s intimitou může způsobit komplikovaný porod. Zkušenosti z terapie.
Lenka Lorien Kolárová
Další reálný příběh z praxe terapeutky Lenky Lorien Kolárové. O tom, jak probíhala magická proměna dospělé ženy Petry, která měla problémy s dotekem a...
S čím může pomoci terapie zaměřená na tělo? Téměř se vším.
Lenka Lorien Kolárová
Nevíte, co čekat od terapie zaměřené na tělo? Terapeutka Lenka Lorien Kolárová se s Vámi ráda podělí o "příběhy z praxe" a nechá Vás nahlédnout do ko...