Napište svůj komentář

Zpět na článek
Anti-spamová kontrola, zapište do políčka níže číslici pět

Osobní transformace Martin Halama. Slunce uprostřed Vesmíru.

Další příběh zásadní osobní transformace. Silné uvědomění, které se "stalo" během konstelací.
Stál jsem uprostřed kruhu, v zádech jsem cítil silné teplo a podporující energii z otevřené náruče vesmíru. Byl tak obrovský a tak laskavý. Prohnul jsem se pod tím proudem energie jako luk a se sevřeným hrdlem jsem začal bezhlasně artikulovat větu: „Já – mám – svoji – hodnotu.“ Zaplavovaly mne velmi silné emoce a musel jsem se zaměřit na dýchání, neboť pocit, že omdlím, byl velmi blízko. Vnímal jsem transovní stav, ve kterém jsem se ocitl a zhluboka jsem se nadechoval a vydechoval.

Velmi pomalé tempo a hluboké dýchání mi umožnily zapojit hlas a říct slovo po slově a pak celou větu. Můj hlas byl velmi rozechvělý, ale stále více přibýval na jistotě. Třásl jsem se po celém těle, ale pevně rozkročený stál na svých nohou a s hlavou zdviženou. V tu chvíli se stalo pro mne něco nevídaného. Průvodce konstelací poklekl na zem, napřáhl ruce směrem ke mně a sklonil hlavu až k zemi. Z kruhu kolem mne se podobným způsobem začali jako kostičky domina sesouvat k podlaze další a další účastníci. Stál jsem tam se slzami v očích a vnímal zesilující vibrace v těle. Moje ruce se obrátily dlaněmi vzhůru a začalo skrz ně procházet obrovské množství energie. Moje paže se bez povelu samy zvedly, moje tělo se otáčelo do kruhu a moje duše ten mohutný proud síly a lásky posílala všem přítomným. Zářil jsem štěstím a radostí. Byl jsem Sluncem uprostřed Vesmíru.

Po konstelaci jsem seděl a jedním dechem psal, jak nejrychleji jsem dovedl, myšlenky, které mi překotně přicházely: „Já mám svoji hodnotu…stojí za mnou vesmír…síla…opři se o ni…nezachraňuj…ucti ostatní…poděkuj všem a měj je v úctě…uznávají tě jako sílu…je čas na oslavu…spoj se s vesmírem, ten otevře tvoji duši, abys mohl zase volně dýchat.“

Týden před tím otevírám e-mail a čtu nabídku k účasti na akci: „Zbývá nám cca 4-5 volných míst, takže kdo se první přihlásí, vítězí... Datum konání 5. - 7. 6. 2015“ (Podobnost s datem uzávěrky soutěže Letáčku je opravdu čistě náhodná?)

Záhy mi naplno došlo uvědomění mojí nezávislosti: Už několik let přece nepracuji „v sociálních službách“, ale až teď docházím k uvědomění a přejmenování; totiž, že pracuji samostatně jako externí supervizor „pro“ sociální služby a pro další zájemce. Moje práce, kterou vnímám jako vyslyšené volání – tedy povolání, je i můj byznys. Nestydím se už za to, že si za odvedený výkon říkám o peníze. Oprostil jsem se od výrazu „pomáhající“ a přestal zachraňovat, a to za každou cenu. Tedy za cenu nízkou nebo za cenu sebeobětování. Nejdu druhým po-moci. Jsem a chci být „podporující“. Podporou, která nebere zodpovědnost z beder druhých, aby pod její tíhou padla přetížením. Padal jsem v minulosti přetížením a to doslova, často na všechny čtyři a s bodavou bolestí vystřelující do zad.

Ukončil jsem nevýhodné kontrakty. Přestal cestovat za prací ve stylu: Brzy ráno 250 km a tři hodiny v autě, pak 7 hodin intenzivní psychické práce a po náročném dni návrat 250 km domů a tři hodiny polomrtvý za volantem. A hned druhý den přídavek v podobě další cesty místo odpočinku. Vytrvalou rehabilitací jsem si posílil vnitřní svalový systém tak, že se přestala hroutit moje bedra a ponožku si už mohu obléci ve stoje na jedné noze. Jaký zázrak znovuzrození! Začal jsem konečně poslouchat svoje potřeby a impulsy a uvědomil si, že tělo jsem také já. Svoji sílu a energii věnuji lidem, kteří o moji podporu stojí a činnostem, které mne naplňují svoji smysluplností.

Před měsícem jsem si zřídil svoji novou stránku na facebooku: Rodinné konstelace Martin Halama.
 

4.6.2020


Ps: Do roka a do dne, tak jak jsem si slíbil, natočil jsem a sestříhal také video k oslavě transformačního zážitku. Sbíral jsem rok materiál na svoji kameru, všechny záběry jsou autentické, nic hraného ani předstíraného. Odkaz zde

Další příspěvky o osobní transformaci:

Další příspěvky mimo soutěž:

Mimo soutěž od členů týmu Letacek.cz

Vzkaz od redakce Letacek.cz:

Chcete se podělit o silný prožitek vaší osobní transformace? Napište nám na info@letacek.cz Jak by měl takový příspěvek vypadat se dozvíte v tomto článku Tvořivá soutěž Letacek.CZ - Zážitek osobní transformace